Tisdag

2012-10-30 11:33:46
» Kommentarer(0) «


Idag ska jag och Lo ner på stan en sväng och fixa lite, det är ju farsdag snart och nu har jag ju en till att tänka på. Eller tills Lo är stor nog att kunna göra/köpa något så blir jag ansvarig. Sen har jag min pappa att tänka på också. Så vi ska ner och kika lite och jag är till 99,9% säker vad vi kommer att komma hem med.

Vi ska även hinna med att tömma ett förråd som mamma och pappa har hyrt och ställt alla saker som blev över när de flyttade ifrån huset. Alltifrån saker ifrån när vi var små som leksaker och böcker till hockey och coronspel (eller vad det nu heter). Allt ska tömmas iaf, lite sparas och mycket kastas. När jag och Sanna var små var vi med i olika bok-klubbar och dom böckerna tänkte jag att Lo ska få ha. Även om hon inte kan läsa nu så är ju bilder intressanta. Både att titta och att känna på. Och att lyssna när vi läser. Att få den där lilla stunden tillsammans.. Den uppskattade jag när jag var liten och ser även på min arbetsplats hur uppskattat det är av barnen. Få tillfälle att varva ner lite. Perfekt!

Ska även hinna plocka och fixa och dona här hemma och få bort massa saker till fotograferingen som är imorgon. Det blir lite jobb men det är det värt!

Så nu har jag inte tid att sitta här utan nu är det full fart fram.


Godnatt

2012-10-30 00:18:44
» Kommentarer(0) «


Vi säger godnatt från en trött liten familj. Det har varit en lång dag för oss alla och många tankar i huvudet..


Trötter

2012-10-29 09:16:05
» Kommentarer(0) «


Bröllopet var helt fantastiskt. Vackert brudpar, fin lokal. Allt var perfekt. Vi var hemma vid fyra på morgonen och då var det nästan bums i säng. Även om vi hade barnvakt så är det ju en dagen-efter som man ska vara "pigg" nog att kunna ta Lo.

Varken jag eller Johan var nå vidare pigga och kl 13 så kom fönsterputsaren. Och iochmed att vi inte bor så stort och inte vill vara ivägen så åkte vi hem till mamma och pappa. Båda somnade på soffan medan Lo blev sysselsatt av mamma. Tack så mycket för hjälpen! :)

På kvällen kom Johans familj på fika eftersom att jag fyllt år. Inget större att fira med ändå.

Idag har vi inga planer här hemma fram tills kl 16 då vi ska på husvisning :) jag var där i torsdags men då kunde inte Johan följa med så vi fick en egen visning idag så både kunde följa med :) vi får väl se hur det går med det.. Det återstår att se :)


Bröllop

2012-10-27 09:19:15
» Kommentarer(0) «


Kvällen igår var precis vad jag behövde. Lugn fast ändå inte. God mat, gott vin och trevligt sällskap. Halv tolv var jag hemma och då blev det mys med familjen innan vi somnade.

Idag blir vår Lo hela fyra månader. Det går så fort, pluttskrutten. Tänkte skriva lite senare om vad som hänt i utvecklingen under den senaste månaden. Idag ska vi ner på stan och fixa lite ärenden och sen ska vi hämta upp larsa och Emelie för att gå på bröllop. Det blir mitt första någonsin så det kommer bli så kul. Ska försöka att ta lite bilder om dom tycker att det är okej såklart. Lo ska följa med på bröllopet men blir hämtad av mamma och pappa när själva festen börjar. Så hämtar vi henne imorgon :)

Johan och Lo sover fortfarande så nu tänkte jag ta en dusch och förbereda mig inför dagen, vi hörs mer imorgon!


Mardröm

2012-10-26 00:50:03
» Kommentarer(0) «


Något som jag verkligen fasar över och drömmer mardrömmar om är att något skulle hända vår lilla Lo. Det värsta att någon skulle ta henne ifrån mig eller att någon skulle skada henne. En oskyldig liten bebis. Varje gång som Johan ska gå ut på krogen eller liknande så får han alltid lova mig att inte börja eller svara på något onödigt bråk. Även om han är stark och vet att han skulle klara av det i de flesta fallen så är jag rädd att de ska hända honom något. Man vet aldrig om den andra har någon form av vapen eller är påtänd och kan göra vad som helst. Eller om det är ett gäng som väntar på dom efter krogen och sedan förföljer dom för att hämnas. (det har ju hänt förut). Tänk om dom skulle följa efter honom hit, och ser vart han bor, vi har ju rätt så bra insyn och ett väldigt dumt läge när det gäller sånt. En hörnlägenhet med massor av fönster ut mot stora gatan. Tänk om dom skulle göra något och ta sig in och göra något på Lo. Det låter väldigt osannolikt MEN man vet fasen inte idag. Och det kändes mer verkligt när jag gick in på Aftonbladet och möttes av denna rubrik. Fyfan, vilken hemsk känsla för mamman. Helt handlös, kan inte gör något. Paniken inom mig uppstod när jag läste detta. Och att det dessutom hände här i Västerås. Nä, usch! Eller som jag tittar på nu, criminal minds, där en liten flicka blivit bortrövad av en pedofil. Tänk att sånt sker i verkligheten, det är inte bara på film det händer.. uhh. Rysningar i hela kroppen, dåliga rysningar...


Imorgon, fredagkväll

2012-10-25 15:15:56
» Kommentarer(0) «


Längtar tills imorgon då jag och mina närmsta tjejkompisar ska ut och äta på grekiska (bäästa och godaste) och dricka lite vin, prata om allt och inget. Vi kan kalla det en födelsedagsmiddag :) vi skulle igentligen till tabazco men det var fullbokat så det blev grekiska istället :) Åhh så gotti, älskar tzatsikin.. Var på tiden att dra ihop något nu, blir ju inte allför ofta som sagt var.... <3


Öppna förskolan

2012-10-25 15:09:56
» Kommentarer(0) «


Har nyss kommit hem från skallbergets öppna förskola. Har varit där sen kl halv elva så det blev en lång dag. Träffade en förälder med sitt barn som jag vanligtvis har på min avdelning också, så vi lekte och hade trevligt (barnet alltså). Jenny kom dit med milla och Jack också:)

Innan vi åkte dit så var vi upp på mitt jobb en sväng för att hälsa på:) min kollega var sjuk, så typiskt.. Men var trevligt att träffa alla andra kollegor och framförallt barnen. Åh vad jag saknar dom!

Lo sover äntligen efter en vaken fm (yes) så nu ska jag passa på att vila lite jag med. Vi blir själva hela kvällen för Johan ska iväg och hjälpa en vän att snickra lite :) är igentligen sugen på att åka på babykvällen i Eskilstuna, men sååå trist att åka själv. Så får vänta tills bästa i januari istället!


Ett år äldre..

2012-10-24 23:37:11
» Kommentarer(0) «


Jaha. Dagen var kommen och idag blev jag tydligen ett år äldre än vad jag var förra året. 26 år... Åh herregud. Tidsbegreppet är inte riktigt på min starka sida nu, så helt ärligt hade jag glömt bort att jag fyllde år. Visst, jag vet ju alltid den 24/10 är det min dag men jag trodde att det var lååångt kvar. Åtminstone två veckor tills dess. Men icke. Just nu är jag inne på Lo och jag räknar veckor och månader hit och dit. Det har jag stenkoll på. Men inte på mig själv.. Dagen har iallafall varit bra, kunde inte bli så mycket bättre!

Dagen började att möta upp Malin och Stella på öppna förskolan. Där serverades det fruktsallad med glass, vilket sammanträffande. Åkte hem igen, jag och Lo mös ner i sängen och sov en stund innan det var dags för att sätta igång baket och städandet. Sanna kom över och hjälpte till och hennes tårta blev... Ehm fantastisk. Även om den såg lite halvtaskig ut så smakade den bra iallfall. Familjen med respektive kom över och lilla mormor. Tyckte det räckte så, som sagt, det är ju liksom inget speciellt... Men det var en person som fattades, som har varit med på alla mina födelsedagar men inte den här.. Jo min lilla gammelfarmor som gick bort i våras. Hon finns i tankarna iaf och ibland så får jag för mig att jag hör hennes steg (lät speciellt eftersom hon alltid hade inneskor). Och tänker jag efter så kan jag se lilla henne insjunken i vår jättesoffa (som inte är anpassad för gamla människor har vi märkt). Iallafall så var det en ny liten person som fick vara med och fira istället, nämligen lilla Lo. Och jag är så glad för det!! :) och Milla förstås, hon har ju inte heller varit med förut.

Johan har nog skickat 10 grattis sms idag, ringt 3 ggr och låtit mig bestämma middag idag. Världens finaste blombukett och en fin liten present också som jag berättar mer om lite senare.

Tack för alla fina gratulationer, både på facebook, sms och telefonsamtal! :)


P.o.p

2012-10-23 21:27:31
» Kommentarer(0) «


Lo fick två presentkort som dopgåvor i lördags och för dom så blev det en ny vindoverall? (heter det så?) från p.o.p och en ny passande mössa. Så söt så söt blev hon! Hon tackar så mycket!

Nu är det bara en liten halskrage som fattas, någon som vet vart man kan köpa en sån, i bebis storlek? Hittar bara för äldre barn. Men känner att det skulle vara pricken över i:et så hon slipper hostningar och förkylningar.. Hjälp mig!


Tisdag

2012-10-23 21:22:29
» Kommentarer(0) «


Idag har det inte varit någon speciellt inplanerat utan vi har tagit dagen liten som den är.

Det var en mäklare här imorse som sagt var, och hon kom tillochmed en halvtimme innan planerat möte. Även om det kan vara skönt ibland att vara ute i god tid så kan jag bli lite störd över det. Säger man kl 10 och klockan är halv så räknar jag alltid med den där lilla extra halvtimmen. Så när hon kom så höll jag på att byta om på Lo så jag kunde ju inte bara släppa henne halvnaken så mäklaren fick vänta tills vi var klara.

Efteråt åkte jag och Sanna ut till erikslund och lunchade med Fanny. Sen hem igen för att invänta Johan innan vi åkte och handlade och vidare till mamma och pappa en sväng.

Nu är han iväg på säsongens första träningspass. Det betyder att det blir ensamma kvällar på tisdagar men som tur är så har jag ju Lo som sällskap.

Vi har haft några tuffa kvällar då hon inte vill somna och blir lite extragnällig. Men idag/kväll verkar det funka. Håll tummarna att hon sover medan Hollywoodfruarna är på tv.

Vi hörs mer sen!!


Kväll!

2012-10-22 19:53:31
» Kommentarer(0) «


Jaha, förra inlägget skulle ju ha publicerats tidigare idag men det blev något knas med bloggen så det kom inte fram föräns nu!

Snart ska vi ha en liten julkväll här hemma. Pepparkakor med brie och lite jjulmust/glögg ska åka fram. Mm så gott! Måste ta igen det ifrån i julas då jag varken fick äta brie eller dricka glögg. Och just idag blev jag sugen på just dessa små gobitar!!

Om jag inte hinner somna innan dess, huvudet bankar och ögonlocken börjar bli tunga...


Måndags!

2012-10-22 19:46:03
» Kommentarer(1) «


Lo har precis vaknat efter en två timmar lång tupplur. Då hann jag damma, dammsuga, hänga tvätt, plocka ur och i diskmaskinen och småplocka lite här hemma.

Mäklaren har även hunnit vara här och ska komma tillbaka lite senare i veckan. Det hela kändes bra men imorgon kommer det en till och kollar så att vi kan jämföra :)

Nu blir det äntligen en tallrik med tomtegröt, som jag längtat. Sist jag åt det var i våras då jag var gravid. Det var verkligen mitt stora cravings men försvann så fort Lo kom. Men som sagt, nu är de tillbaka till kylskåpet!!


Och så var helgen slut!

2012-10-22 00:15:09
» Kommentarer(0) «


Har haft en sådärdag idag. Vaknade imorse och kände mig så trött och bakis. Bakis fastän man bara druckit cola, det går ju inte riktigt ihop så jag antar att det är alla spänningar som gått ur kroppen. Johan skulle möta upp några vänner idag för att köpa bröllopspresent och då tog han med Lo så att jag kunde få sova ut lite extra. Välbehövligt kan jag lova!

Har gått igenom alla dopgåvor nu och det är ett presentkort som fattas och jag är så ledsen. Jag har letat överallt. Gått igenom sopor, alla kassar som följde med men det finns ingenstans, helt hopplöst.. Ska gå tillbaka till lokalen imorgon och kika igenom men jag tyckte att vi gick igenom allt. Håll tummarna att det dyker upp..

Justja. Torsdag 29/11 så är det tupperwareparty här hemma. Hojta till om ni är sugna på att komma, ta gärna med en vän så vi blir ett gäng.. :)

Upp tidigt imorgon, varför berättar jag lite senare ;)




Underbara dag!

2012-10-20 23:45:17
» Kommentarer(0) «


Lo har skött sig galant och varit så glad hela dagen. Från imorse när vi vaknade ända fram tills nu. I kyrkan satt hon och lyssnade på prästen och var kolugn under hela cermonin. Inte ens när hon fick vatten över huvudet blev hon ledsen. På fikat somnade hon en liten stund, annars var hon pigg och glad.

Det blev en hel del intryck att ta in så hon har haft väldigt svårt att somna under kvällen. Trött men vill inte sova. Vi gick en promenad, gjorde en hinderbana ute på gården som vi gick med barnvagnen på tid. Flest varv på minst tid, jag vann.. Vi har haft en väldigt bra myskväll och tittat på nya falkfilmen. Och nu sover pluttarna. Ena i min famn och andra bredvid mig.. Så kanske ska jag också ta att sova..

Jag har även suttit och gått igenom Los dopgåvor och märkt varje sak med namn och datum så vi vet och kan visa henne när hon blir lite äldre.

Jag ska även försöka få ihop ett fotoalbum så jag ber er att skicka kort som ni tagit från kyrkan/fikat till min telefon eller via mailen. Skulle vara så roligt med det som ett minne..

Jag har några att tacka av lite extra speciellt..

Tack till..

- att ni som tackade ja till att bli Los faddrar (Sanna, Anna, Patrik och Tobias). Ni kommer alltid att vara speciella för Lo och även mig och Johan..

- till kusin Malin som ställde upp att göra sex stora smörgåstårtor en fredagskväll fastän hon jobbat till 19 på kvällen..

- till Johanna och Ludde som fixade fram den finaste doptårtan. Luddes mamma gjorde den helt perfekt, tack tack!

- mamma som hjälpte till att fixa en tillräckligt stor lokal och även ringa runt och fixa ca 40 parkeringstillstånd..

- Johans mamma Inga-Maj som hjälpte mig att ordna i lokalen redan dagen innnan.. Dukningen, dekorationen.. Tack!

- Per som framförde en önskesång från mig och Johan. Finaste uppträdandet och tack att du tog dig tid..

- mamma, pappa, inga-maj, Bjarne, Henke, Sanna och Tobias som hjälpte till att få undan allt i lokalen efteråt.

- Danne och Jenny som "lånade" ut sötaste Jack för att hjälpa Sanna att hälla dopvatten i dopfunten.

- Lina som åkte ända från Sthlm för att få vara med på dopet.. Och självklart,
Tack ALLA som kom och gjorde Los dag helt underbar. Vi är så glada att alla som var där kom, ni är guld värda. Helt klart värt all stress och fix men nu kan vi bocka av denna lilla händelse.

Och slutligen till min älskade Johan som varit med och stöttat och hjälpt mig i all min inre stress inför dopet. Jag lyckas alltid få prestationsångest inför speciella tillfällen och vill att allt ska vara perfekt.

Utan dig hade jag aldrig fått denna fina tjej, vår underbara dotter. Jag är så fruktansvärt stolt över att vara mamma till henne och att hon blivit en del av vår lilla familj.

Tack för en superhärlig dag. Tack!


Dagen har kommit!!

2012-10-20 09:40:32
» Kommentarer(0) «


Dop idag och jag tror att allting är klart och fixat. Är hemma hos Sanna och fixar håret nu medan mina sötnosar ligger hemma och sover fortfarande. Ska snart hem och ruska liv i dem.

Vi få hoppas att det blir en bra dag och att allting rullar på. Men det kan ju bli hursomhelst, barn är ju barn, och det är många nya intryck att ta in för en liten bebis..


Äntligen!!

2012-10-19 23:07:17
» Kommentarer(1) «


Nu är verkligen ALLT klart!!

Lokalen, dukningen, smörgåstårtorna, kläderna.. oj, vilken tur vi hade som hade hjälp av Johans kusin malin! Johan och Malin har gjort dessa!

Vi ses imorgon!!


Ännu mer stress...

2012-10-19 18:28:05
» Kommentarer(0) «


Allting är klart i lokalen nu, fick hjälp av Johans mamma och blev rätt nöjd. Det får bli som det blir.

Nästa uppgift: 6 stora smörgåstårtor...


Freeedag

2012-10-19 09:03:09
» Kommentarer(0) «


Natten har inte varit lika bra den här gången, Lo har sovit hela natten men det har varit oroligt. Hon kanske känner av sig min stress, vad vet jag.

Vi ska snart åka iväg till Råbys öppna förskola där dom kommer och fotograferar från porträttstudion idag. Det var ju inte längesedan vi tog kort på Lo men så länge dom fotograferar gratis och har 1000ggr bättre kamera än vad jag har så kör vi, det är alltid kul att ha fina kort.

Igår kväll la jag fram fyra olika klädval till Lo men kan inte bestämma vilken hon ska ha. Johan var inte till så stor hjälp heller så vi får väl se hur det blir. Efter fotograferingen ska jag åka och handla lite saker som fattas till lokalen efter dopet och i em ska vi duka klart allting där. Då kanske jag kan andas ut i.. Hmm 10 minuter.. Sen var det dom förbaskade smörgåstårtorna också...


Stress..

2012-10-18 23:51:19
» Kommentarer(0) «


Superstressad men hinner ändå lägga upp en bild på fina Lo! :)


Äntligen

2012-10-18 11:24:46
» Kommentarer(0) «


Inatt var en bra natt och imorse vaknade jag utvilad och pigg, perfekt för en stressdag.

Sitter på salongen nu och har folie i hela håret, jag fick en akuttid hos Sanna tack vare ett återbud. Toppen. Innan hade jag tre olika färger i min utväxt och det kändes inte helt okej så nu fixas det till. Och jag tror att det kommer bli toppenbra. Och just idag var Johans mamma ledig ifrån jobbet så hon ville så gärna passa Lo medan jag är här. Och efter ska jag möta Johan och Henke för en liten lunch sen börjar all stress.

Får nycklarna till lokalen som vi ska vara efter dopet idag så ikväll ska jag dit och fixa iordning allt. Ska även hinna med en liten hemlis, återkommer senare om vad det kan vara!

Handla och trixas ska också hinnas med för imorgon ska smörgåstårtor bakas, tjoho.. Roligare har man varit med om men som tur är får jag hjälp av Johans kusin Malin som är superduktig på sånt. Och den vanliga tårtan ska en väns mamma göra och jag är SÅ sjukligt tacksam. Tack tack tack!!

Nu ska det sköljas ur så vi hörs mer sen! :)


Onsdag

2012-10-17 23:52:42
» Kommentarer(0) «


Idag har vi haft en sån mysig dag tillsammans. Natten var så bra, Lo sov hela natten och både jag och Johan var utvilade ordentligt. Johan skulle jobba såklart men jag och Lo sov vidare tills jag smög upp och gjorde mig iordning, packade Los väska, plockade upp diskmaskinen, startade en maskin tvätt och sen fick jag gå in och väcka Lo och då var klockan nio. Det är så skönt att hinna göra såna där småsaker som måste göras i lugn och ro medan hon sover. Vissa mornar är helt tvärtom då hon väcker mig vid 8 och är vrålhungrig och skriker sig hes medan man ska upp, värma vatten, fixa minifom droppar. Ja, allt som brukar gå på en minut känns plötsligt som att det tar 10 minuter. Hursomhelst, imorse var en bra morgon! :) ge mig fler vettja!

Fot iväg till öppna förskolan på råby där Malin och Stella var. Det var första gången för mig och Lo men det var mycket trevlig personal och lokalerna var supernysiga! Var där en kortis bara, lite mer än en timme. Sen var det dags att möta upp älsko Johan för en lunch på bellmans. Min favorätt, fisk med sås och potatis. Johan åkte tillbaka till sitt jobb och jag & lo åkte till en salong för att plocka brynen. Jag blir alltid så nöjd när jag går dit för hon plockar med tråd och får verkligen med alla små fjun som man kanske inte får med med en pincett.

Sen åkte vi hem och bäddade rent ock busade i sängen. Övade lite vändningar men är inte riktigt där än. Johan kom hem och så gick vi ner på stan för att leta lite fint till dopet! Blev även "middag" cornetto, världens godaste sallad!


Trött dag

2012-10-15 23:09:58
» Kommentarer(0) «


Igår var jag som sagt på tupperwareparty och gjorde av med en del pengar. Det är ju liksom inte billigt, en burk ligger på ca 250-400:-/st. Visserligen så är det ju "livstidsgaranti" men fick fjäska en hel del för att Johan skulle godkänna mina köp! :)

Idag har vi varit på öppna förskolan tillsammans med Malin. När jag packade ut Lo ur bilen så försvann nappen någonstans på vägen. Och borttappad napp= ledsen bebis. Jag letade och letade för att jag visste att Lo hade nappen i munnen när jag tog ut henne och la henne i vagnen. Helt försvunnen var den. Jag fick springa till apoteket där Johans mamma jobbar (räddaren i nöden) och köpa nya nappar. Malin passade Lo medan. Och när jag kom tillbaka så låg såklart nappen på suffletten på vagen. Typiskt!! Jaja, två nya nappar till samlingen!

Nu är Johan klar i stort sätt i mammas och pappas nya lägenhet och det blir så fint. Imorgon ska dom redan börja flytta in så ska hjälpa dom lite. Resten av veckan blir fokusering på dopet.

Nu blir det lite schulmanshow innan sovdags!


Godmorgon

2012-10-14 10:57:49
» Kommentarer(0) «


Inatt vaknade Lo av en liten mardröm så då fick hon ligga i vår säng och mysa lite tills hon somnade om. Vanligtvis brukar hon sova i sin lilla sängvagga bredvid oss men ibland gör vi små undantag :)

Imorse vaknade jag och Johan av att Lo låg och pratade med sig själv och höll på med sina fingrar i munnen. Och varje gång man tittar på henne och säger "godmorgon Lo" så möts man alltid av världens sötaste leende. Hon skiner upp som en liten sol. Så imorse fick även Johan uppleva det eftersom att han börjar så tidigt på vardagarna så hinner han aldrig vara med när Lo vaknar. Så nyss hade vi en lite familjestund i sängen innan vi klev upp för frukost.

Ska iväg snart på en liten shoppingrunda och vi börjar med barnens hus. Jag blev så glad (lite utav en favoritaffär där man alltid hittar något) för det var Johans förslag att åka dit :) sen blir det lite smått andra affärer innan Johan åker till mamma och pappas lägenhet som nästintill är helt klar. Själv ska jag på ett efterlängtat tupperware party. Ibland funkar det att efterlysa i bloggen :)


Planer.

2012-10-12 12:24:18 Blogg
» Kommentarer(1) «


Just idag är det lite mycket i skallen. Mycket inför dopet som snurrar runt, Vi köpte en jättefin dopklänning till Lo i slutet av sommaren som hon fortfarande kan ha, Däremot så har jag inte rikigt kommit på vad hon ska ha för fina kläder efteråt under fikan? Hade ju en fin liten klänning som tyvärr har blivit lite för tajt på henne så jag ska försöka sy om den.. För den är så bedårande söt!
 
Sen ska vi göra smörgåstårta till 60 pers.. Ibland är man knäpp som lovar för mycket men kunde aldrig tänka mig att det skulle komma så många. Jaja tur att jag får hjälp med det iallafall.
 
Håller på lyssna lite på sånger på spotify som vi ska välja till dopet. Los farbror Per ska sjunga en låt som vi bestämt men jag tänkte ev. kanske ha en låt i början innan vi går in i kyrkan och det är den jag hålller på kolla efter.
 
Det gäller att passa på medan Lo tar sin middagstupplur. Snart kommer mamma och hämtar upp oss för att åka vidare till Erikslund och Ikea.

Lite tankar..

2012-10-12 01:20:45
» Kommentarer(0) «


Varje kväll innan jag somnat så ligger jag i min säng, Johan på den högra och Lo på den vänstra sidan! Medan jag hör deras andetag från ett varsitt håll så tittar jag igenom alla bilder i min telefon (okej då, inte alla, men alla på Lo) och tänker att mitt liv kunde inte blivit bättre. Tänk om jag tagit andra beslut i livet än vad jag gjort? Tänk om, tänk om, tänk om är meningar i huvudet som far omkring. Att titta på alla fina bilder påminner mig att det här är på riktigt, det är ingen dröm. Visst, mitt liv är inte perfekt men känslan av att det är perfekt är obeskrivlig.

Visst har vi jobbiga dagar ibland. Lo är inte alltid lika glad i verkligheten som på bilderna. Vissa dagar är bättre än andra. Men det jag väljer att dela med mig av är den där obeskrivliga känslan som känns så fantastisk. Varför ta upp situationer och dagar som är jobbiga och negativa när man kan försöka se det från den ljusa sidan? Visst, hon kan vara ledsen/gnällig men oftast är det en liten liten del av en hel dag. Resten är hon glad, hon är med oss, hon utvecklas. DET, för mig, känns mycket roligare att skriva om. Så där får ni svar för varför allting låter så positivt jämt i bloggen. Och jag tror på att vara positiv smittar av sig. Och det vill vi väl? :)

Jag är även hur glad som helst över alla människor som finns i Los närhet. Familj, vänner.. Alla som bryr sig. Alla som finns där för henne. Jag är övertygad av att anledningen att hon är en glad och social tjej är för alla som hon träffar. Alla leenden, alla som pratar med henne.

Lo kommer att få fyra faddrar vid dopet. Vanligtvis brukar man ha två men prästen sa att det var okej med flera och jag skulle inte kunna tänka mig några andra än de som blivit tillfrågade. Jag vill ha några som bryr sig, som vill träffa Lo och är beredda på att ställa upp för henne när det behövs. Och det tror jag att dom vill :) vi har valt två vänner och två släktingar. Och jag tror att det kommer bli hur bra som helst även om jag var väldigt skeptisk från början. Men vi vill ha på vårat sätt så.. Då är det så :)


Vinterjacka?

2012-10-11 23:17:45
» Kommentarer(1) «


Även om jag gillar hösten och dess mys så är det alldeles för kallt hur nu. Såg att det var +1 grad ute bara, brrr. Inte konstigt att det är kallt här hemma. Jag ligger nedbäddad i soffan med två mysfiltar och Lo ligger med sitt tjocktäcke bredvid mig. Tycker det är så svårt hur jag ska göra med henne. Hon hatar att ha täcke över sig, lägger man ett över hem nr börjar hon genast att sparka bort täcket och fortsätter till och med fem minuter efter hon fått bort det, bara för att. När jag känner på hennes händer och fötter är hon iskall så då lyfter jag ner henne till min säng och gosar in henne i mitt täcke medan hon sover (då funkat det). Har fått tipset att ha sovstrumpor på men hon sparkar bara av sig dom. Och händerna är fortfarande kalla. Och en sån där pyjamas med fötter i funkar inte heller så hon har för långa fötter. Plutt. Hon kan ju inte behöva sova med strumpbyxor och vantar? Eller? Tips tack!

Tillbaka dit jag började. Jag har en höstjacka nu men den börjar bli alldeles för kall. Och det känns lite väl tidigt att börja med vinterjackan redan? Men jag är isbit när jag kommer hem så fort jag varit ute. Så nu längtar jag tills det blir ännu kallare?!! Så jag kan använda en fluffig, gosig jacka utan att behöva frysa. För det är väl det värsta som finns. Att känna kylan krypa upp innanför tröjorna.

Imorgon ska jag åka till Ikea och köpa massor av värmeljus så vi kan ha lite mysljus i detta mörker.. Ska även vrida på elementerna nu så vi slipper gå med filtar och tjocka fleecetröjor här hemma.


Svar på kommentar!

2012-10-11 17:43:56
» Kommentarer(0) «


Tycker att det är jättekul att ni lämnar kommentarer här på bloggen och fick en senast idag som löd såhär:

"Läst din blogg ett tag nu, sockersöt dotter du har!
Men en sak som jag tänkt på och därför vill fråga du skriver aldrig om tjejkompisar, utan när du umgås med någon är det din syster och hennes kompisar och är du barnfri hittar du på saker med syster och hennes kompisar. Men vart är dina vänner? väljer du att inte ta med den delen av ditt liv då du umgås med vänner för att du siktat in bloggen på ditt liv med Lo eller saknas det vänner helt? ?"

Börjar med att tacka för fina kommentaren om Lo. Men..
Om du som skrivit har läst min blogg ett tag som du skriver så borde du även ha läst att jag träffar mina "egna" tjejkompisar. Men visst, ska jag vara ärlig så har en del försvunnit med tiden, tyvärr. Man har olika intressen, familjen/sambon tar upp tid från bådas sida eller så är det att man kanske inte passar som vänner längre, man dras åt olika håll. Någon har flyttat till en annan stad osv. Visst hade jag jättegärna velat att partygänget från förr, vi som höll ihop i vått och torrt förut fortfarande hade den kontakten. Vi var alla singlar och hade igentligen bara oss själva att tänka på. Man hade alltid någon att träffa eller som man kunde ringa till för att ses.

Idag är alla sambos, vi alla jobbar/pluggar olika tider/dagar. Det är väldigt svårt att få ihop det. På dagarna har man sitt och på kvällarna (jag pratar för mig själv) så tycker jag att det är så skönt att bara vara hemma då man flängt runt hela dagarna. Att träffa sin sambo som varit borta hela dagen på jobb. På helgerna så försöker vi göra saker tillsammans och om vi skulle få barnvakt så försöker vi att hitta på något tillsammans också. Nu har det inte varit så många gånger vi varit barnlediga heller så vet inte riktigt vad du syftar på heller? Att jag umgås med Sanna och hennes vänner när jag inte har lo?

När jag skriver att jag varit på öppna förskolan så har jag oftast skrivit vilka jag träffat där och där kan jag lova att varken Sanna eller hennes vänner befinner sig. Det är mina egna vänner och några som jag fått nu på senaste tiden efter jag fått lo, eftersom vi fått ett nytt gemensamt intresse, nämligen våra älskade ungar. Den jag träffar mest av vänner nu är Malin och henne har jag nog nämnt fler gånger i bloggen än vad jag nämnt någon av Sannas vänner.

Sen håller jag med om att jag umgås väldigt mycket och ofta med min syster och jag tycker att det är så skönt. Hon är en utav mina bästa vänner och man kan verkligen bara vara. Det är faktiskt den enda som jag kan lita på som jag vet inte pratar massa bakom ryggen eller sprider vidare saker man säger i förtroende. Kommer hon hit eller ja till henne så kan man lägga sig på soffan, hon hjälper till och tar lo ibland, jag kan gå hem när jag vill om jag behöver utan att behöva känna dåligt samvete. Jag är jätteglad att jag har min syster att umgås med och att vi har en sån bra kontakt som vi har. Det önskar jag att fler hade! :)
Sen har hon ett jobb också som gör att hon är ledig vissa dagar och det är ju perfekt, eftersom att jag också är "hemma" om dagarna.

Så både ja och nej. Alltså, ja jag umgås väldigt mycket med min syster men om du läser bloggen vidare så ser du även att jag har mina egna vänner som jag skrivit om.


Torsdag

2012-10-11 17:06:11
» Kommentarer(0) «


Idag har jag lo och Sanna åkt på en liten utflykt till åsby under fm. Var inte ute efter något speciellt så jag fick inte med något heller. Det blev en liten lunch där iaf innan det var dags att bege sig till BVC där vi går och träffar mammagruppen (Föräldragrupp).

I tisdags så avslutade vi en babymassagekurs på bäckbys öppna förskola och idag började en ny på BVC. Föräldragruppen kommer att träffas 7 ggr här framöver och två av gångerna är det babymassage. Så även om vi redan lärt oss hur vi ska göra så är det rätt mysigt att gå igen:)

På vägen hem somnade Lo och när vi väl var hemma så rullade jag ut vagnen på balkongen så hon fick sova en stund till. Självklart passade jag på att ta en liten lur på soffan! Dock inte så länge eftersom matklockan ringde för Lo.

Ska snart bege oss till mammas o pappas lägenhet och se hur det går där för dom. Johan är redan där och hoppas hoppas dom hinner bli klara idag :)


En Lo blir olika LoS!

2012-10-10 21:58:19
» Kommentarer(0) «


Nu tycker ni säkert att jag är jättetöntig men jag har hittat en sån rolig app till telefonen som man kan göra roliga foton med. En liten mini-jessica kanske? Eller en afro-Lo? Jag har så tråkigt men det blir så roligt!!


Onsdag

2012-10-10 15:02:33
» Kommentarer(1) «


Imorse mötte jag upp Malin för en frukost på waynes. Efteråt gick vi i affärer och kikade lite om det kommit in något nytt. Passade på att byta lite plagg som jag köpt till Lo som antingen inte passat eller något som inte passade in i hennes lilla garderob. Istället hittade vi ett par shorts i hennes storlek, 68 och dom såg rätt bra ut. När vi kom hem till Sanna så provade vi dom och vi höll på dö av skratt, dom var alldeles för stora. Fast de var i hennes size.. Nä, dom åker tillbaks till affären imorgon!


Tisdag

2012-10-09 23:36:51
» Kommentarer(0) «


Idag har Lo mått mycket bättre men man det fortfarande i hennes ögon att hon har en liten förkylning. Tänkte ringa BVC imorgon och rådfråga om jag ska börja ge ögondropparna eller om jag ska avvakta.

Ingen sovmorgon imorse inte, 8:30 var Lo vaken och låg och pratade med sig själv en stund innan jag ville inse att jag var tvungen att gå upp. Sen var hon vaken fram till 12 och då somnade hon. Vi som skulle vara på babymassagen kl 12:30. Så min första tanke var att låta henne sova eftersom att hon varit lite krasslig och sen vaken hela morgonen. Kändes dumt att väcka henne då. Samtidigt så var det sista gången på babymassagen så jag packade försiktigt in henne i bilen och åkte ändå. Ville hon fortsätta att sova var det okej, det var bara genomgång av allt vi gjort de andra gångerna. Men när vi kom fram så vaknade hon och ville självklart vara med. Och eftersom hon var både nymatad och sovit en stund (25 minuter) så var hon på sitt bästa humör. Med handen i munnen låg hon och njöt och filosoferade, jollrade lite innan hon la av en riktig ordentlig bajsblöja. Där låg och och stonkade så dom som var bredvid bara skrattade. Lo fick sitt första diplom också! :)

Det blev en snabbis på erikslund och för första gången på typ hundra år så lunchade jag alldeles själv och det kändes inte alls bra. Fy! Jag tror jag åt upp på mindre än tre minuter och gick på en gång. Nä nästa gång får någon är mig sällis! :)

På kvällen bjöd vi hit Johan bror Perra och hans tjej Therese på tacos. Tittade lite på tv och dom mös med Lo, som inte sovit på hela dagen förrutom de 25 minuterna innan massagen. Lo somnade i Perras famn, dock inte så länge.. Så, vi badade henne eftersom det var dags och hon brukar alltid somna som en stock efteråt men inte ikväll. Hon är så himlans envis alltså. Ögonen är i en annan värld, och hon sover typ fast hon tittar. Och precis när hon är på väg att stänga ögonen, kommer hon på sig själv, vaknar till och vägrar somna. när jag började skriva blogginlägget satt hon i mitt knä och tittade på tvn. När jag kommit halvvägs så såg hon ut såhär. Jag hoppas att hon tar igen alla timmars sömn inatt som hon missat under dagen!


Hängig

2012-10-08 23:17:02
» Kommentarer(0) «


Jag tror att Lo är lite hängig idag. Mycket tröttare än vanligt och hon låter annorlunda på rösten när hon är ledsen. Och dessutom så är hennes fina ögon lite ihopsjunkna. Hon snörvlar titt som tätt och koksaltet fungerar inte så Johans mamma köpte med sig "riktiga" näsdroppar som lo ska få prova inatt. Hoppas hon blir bättre och inte får feber....


Sthlm

2012-10-08 13:25:15
» Kommentarer(0) «


Ja då var vi i Sthlm då och har precis varit och hälsat på farfar. Vidare sen för att hälsa på farmor men då hon är så dålig så kommer hon inte upp ur fåtöljen och kan öppna till oss. Så vi måste vänta tills min farbror kommer och kan öppna upp till oss. Grejen är att han är på andra sidan stan Tyresö och det tar 30-45 minuter innan han kan komma hit. Blä vad tråkigt.. Så nu sitter jag och lo kvar i bilen och väntar av ren trötthet medan pappa och Sanna är och äter.. Fy så drygt! Kan ju iallafall fördriva tiden genom att fota min ögonsten.. :)


Lo's nya mössa

2012-10-07 23:08:09
» Kommentarer(1) «


Och ni som har instagram har redan sett denna bild men är Lo inte URSÖT i sin nya lilla mössa?

Hon har fått ännu en fast från Lundmyr, ska ta kort imorgon och visa! :)


Helgen

2012-10-07 23:05:50
» Kommentarer(0) «


Jg har haft full rulle hela helgen, därav en väldigt dålig uppdatering.

I fredags så var vi ett gäng som gick på ladies night. Åh så bra det var, har bestämt att nästa år blir det middag och vin nere vid scenen. Hursomhelst så kunde man anmäla sig till Möllers bil som anordnade en kväll med mat, vin och underhållning. Efteråt åkte vi vidare till cirkus/hattfabriken innan vi åkte hem.

Igår hjälpte vi mamma och pappa i deras nya lägenhet. Vi började lite smått i tisdags med att riva vägg, kök och riva upp golvet. Igår började Johan lägga golv och idag har Johan fortsatt med golvet medan jag och Tobias skruvat ihop köksskåp. Mitt i allt skulle jag och Lo kalasa hemma hos Malin ock Fredrik för att fira lilla Stella! Ikväll gjorde vi en liten mysmiddag här hemma till solsidan och efteråt nya Johan falkfilmen, "dom 107 patrioterna"? Tror jag den hette! :)

Justja. Johan var på lagfest igår och jag trodde att jag och lo skulle få spendera kvällen ensamma men plötsligt dök Sanna och Tobbe upp så det blev film, chips och mys. Hämtade Johan vid tolv tiden (hurra) så det blev en hyfsad tidig kväll.


Imorgon ska vi åka till Sthlm om inte Lo blivit för förkyld. Hon började lite idag och vi har gett henne näsdroppar och kört med snorsugen, får se om det hjälper under natten! Hoppas!


Mitt penntroll <3

2012-10-03 23:33:21
» Kommentarer(1) «



3 månadersspruta

2012-10-03 22:06:03
» Kommentarer(1) «


Idag var vi och tog Los 3månaders spruta! Jag hade förberett mig på att det kunde komma tårar från mitt håll och mycket riktigt så gjorde de det. Tyckte det inte alls var roligt när jag var tvungen att hålla fast henne när dom tryckte i två sprutor samtidigt i vardera lår. Jag ville bara krama om henne när hon började gråta. När det var klart så tog Sanna henne direkt och hon blev tyst som en mus. Tills hon såg mig, då blev hon ledsen igen.. Så jag pratade med barnsjuksköterskan medan Sanna klädde på Lo.

Lo har klarat sig utan feber, peppar peppar. Lite tröttare än vanligt men hon har legat på 37,1 sen vi kom hem. Hoppas att hon sover bra inatt också!

Imorgon hoppas jag på en tid på salongen för att fixa mitt hår, äntligen. i helgen är det ju ladies night, 20:e dop och sen den 27:e bröllop! (inte jag och Johan som ska gifta oss, som några av er undrat).

Nu har Johan somnat på soffan så då passar jag på att se på kvällens nya avsnitt av Greys som jag satt på inspelning!


Idag för ett år sedan...

2012-10-03 18:33:22
» Kommentarer(0) «


Idag för ett år sedan så stod jag i skogen och skulle grilla korv med barnen i regnet. Jag tog upp mobilen ur fickan och fick syn på att Malin och fredrik fått en liten bebis, Stella. Jag blev så glad att tårarna började att rinna.. Lilla Stella! <3 idag fyller hon 1 år, så grattis på din dag lilla vän!

För ett år sedan, just idag, fick vi reda på att Lo hade blivit till. Att det fanns en liten bebis i min mage! Alla känslor kom.. Glädje, rädsla, spänning.. Oj vad blandade känslor som kom. Men dom positiva tog över de negativa. Och här sitter jag med en liten Lo i min famn medan jag skriver, livet är underbart!

Detta är ett datum som jag alltid kommer att komma ihåg :)


Johan!

2012-10-03 00:52:05 Blogg
» Kommentarer(0) «


Visst är han fin min älskade Johan? Kortet är taget i slutet av augusti när vi var ute och åt på tabazco, bara han och jag, Jag är så glad att han finns i mitt liv, att han är den som jag kommer hem till varje dag (undantag nu när jag är hemma och är mammaledig, då är det tvärtom).
 
 
Så sjukt hur allting kan hända bara sådär plötsligt. Jag hade ju bestämt mig att jag skulle vara singel ett bra tag efter att haft långt förhållande bakom mig. Men rätt som det är, ett år senare så tar han mig med storm den där Johan. Han var(är) lika envis som jag så det var ju bara att ändra inställning från innan då jag var van med att få precis som jag ville mer eller mindre. Jag kommer aldrig att glömma, ca en månad efter att vi träffats, när jag satt vaken mitt i natten på min balkong och väntade på att han skulle komma upp efter en liten diskussion som vi haft på krogen. Han var nere hos sin bästa vän som var min granne och bodde under mig. Johan kom aldrig upp den natten. Och jag var stensäker på att han skulle komma upp och be om ursäkt. Där satte han mig på plats. Och det var nog där han fick mig. Jag blev intresserad av någon som var svår att få. En kille som många varnat mig för blev plötsligt en kille som blev stor i mina ögon. Jag valde att inte lyssna på de andra och nu har vi varit tillsammans i nästan 2 1/2 år, helt otroligt.  Och att vi två fått världens finaste lilla tjej, Lo. En fin blandning av oss två även om man inte ser så stort likheter ifrån någon av oss riktigt än. Detta kunde jag ju aldrig föreställa mig, då, när jag såg den där busiga partyprissen i trappen första gången.. Och att han var två år yngre än mig gjorde ju inte saken bättre.. tänkte jag då!
 
 
Nu skulle jag aldrig aldrig någonsin byta ut honom mot någon annan. Även om han är en liten  bessewisser som säger allt vad han tycker och tänker ibland så är han den mest snällaste och omtänksammaste kille jag någonsin mött tidigare. Han bryr sig inte bara om mig utan även min familj och sin egen familj och övrig släkt. Han ställer alltid upp för alla, vänner som familj. Har vi fest eller middag så vill han se till att bjuda ALLA, ingen ska få känna sig utanför, alla är välkomna, punkt slut. 

Tisdag

2012-10-02 23:06:19 Blogg
» Kommentarer(0) «


 
Idag har varit en lång dag för oss alla. Dagen började med ett besök på önstas öppna förskola tillsammans med jenny och stina och deras guldklimpar. Jag och Lo hann bara vara där i 1 1/5timme innan det var dags att bege oss till bäckbys öppna förskola för babymassage. Sen, mina vänner.. sen var både jag och lo slut så vi åkte hem och vilade en stund. Men alltid, lagom tills jag precis somnat in så vaknar Lo så det var ju bara att gå upp och övertala sig själv att vara pigg..Johan kom efter en stund och då kunde jag lägga mig på soffan och bara vila. 15 minuter fick jag nöja mig med innan vi åkte till mamma och pappas nya lägenhet. Köket skulle rivas, golvet skulle bort och en mellanvägg rivas.. Oj vad effektiva vi var, allt fixades på mindre än två timmar. Sen lastades det in i ett släp innan vi åkte hem igen. Blev lite tvmys innan johan och lo somnade på soffan. Själv är jag vaken som vanligt i väntan på att ge lo sin sista måltid för idag.
 
Imorgon är det dags för Lo att få sin 3-månadersspruta. Jag måste nog erkänna att jag är lite nervös så jag har bett sanna att följa med som stöd ifall det brister för mig. Är ju extremt känslig just nu så det skulle inte förvåna mig att tårarna börjar rinna på mig när jag ser min lilla älskling få sina sprutor och skrika av smärta..
 
Häromdagen beställde vi en ny fin babysitter från babybjörn till Lo och den kom idag. Hon har ju en gunga men den är ju lite klumpigare att flytta på så denna passade perfekt. Hon verkade trivas rätt så bra i den också men har inte riktigt kommit på att hon måste få in rörelserna för att den ska gunga.. Men det kommer nog. Har även fått en kassa med lite bra saker från danne och jenny till Lo. Kan ta kort och visa imorgon vad det är för spännande! =)
Visst var det fin färg på den?=)
 
 
 
 
 
 

Efterlysning!

2012-10-02 01:04:42
» Kommentarer(0) «


Jag efterlyser två saker!

För det första. Jag har letat och letat, i affärer och på nätet efter en fleecetröja i en kritvit färg. Tröjan ska inte ha en hel dragkedja, utan bara vid kragen. Ingen luva heller. Den ska liksom vara i modellen som brukar vara när man köper fleeceställ. Är ni med på vad jag menar? Vill ha till Lo alltså, storlek 68! Ser ni en sån så hojta till!! :)

För det andra så är jag sjukt sugen på tuperware party. Inte att jag ska ha utan någon annan och jag bli bjuden. När man efterlyser såna partys så får jag kanske börja inse att jag faktiskt börjar nå vuxenlivet helt och hållet. Hursomhelst, hur kul är det inte att hitta smarta förvaringsburkar till kök och annat??

Nu är det godnatt som gäller, full rulle imorgon! :)


Måndagskväll

2012-10-01 21:44:07 Blogg
» Kommentarer(0) «


Åh vad trött jag är, ligger helt däckad i soffan. Jag antar att tröttheten börjar komma ifatt en, eller så är det för att det går mot mörkare tider. Har iallfall haft fullt upp idag.
 
Vi var ju som sagt i kyrkan idag för att planera Los dop. Vi fick träffa en präst som jag kanske inte känner mig helt nöjd med. Hon var rätt så vimsig och ville helst följa allting till punkt och pricka. Mycket gud och böner hit och dit. Hon ville att jag och Johan skulle läsa upp böner vilket vi inte alls vill. Helst hade vi kanske velat ha ett enkelt dop men det gick tydligen inte. Det fanns en ordning att följa.Men det blir nog bra hur det än blir! När vi är inne på den sista delen av planeringen så blir Lo akut hungrig. Det går inte att be henne vänta fem minuter. Fick tillgång till en mikro och fixar iordning vattnet och ska hälla i maten.. MEN VAR ÄR MATEN? jag får en bild i huvudet hur jag ställde burken (som alltid brukar ligga i väskan) hemma på danne och jennys diskbänk i lördags när vi var där.. skit också! Lo blev mer än förbannad och prästen satt med Lo i sitt knä och försökte få Lo på andra tankar genom att vifta med ett stort kors med olika färger framför ögonen på henne. ,"dideldedideli, titta Lo ett kors!!" Jag lovar, det blev inte bättre. När jag försökte packa ihop våra saker och avsluta mötet så blev jag hejdad. Jag skulle visst välja ut fyra psalmer och en bön.. Medan Lo hängde  vrålandes på min axel så skulle jag lyssna på när prästen sjöng dessa psalmer medan jag skulle försöka läsa med i texten. Jag sa att hon skulle ta dom som var mest populära bara för att få kunna åka hem och ge min bebis lite mat.. Lo skrek sig hes och just vid ett sånt läge önskade man att man kunde slänga fram en tutte med lite käk så hon blev nöjd för stunden..Vi blev klara med planeringen tillslut och äntligen kunde vi åka hem för att ge skrutten mat.
 
Efteråt gick vi hem till Sanna och ´tittade på film och bakade en varsin morotskaka som blev supergoda. När johan och tobias hade slutat jobba kom dom hem och vi åt en middag tillsammans innan vi gick hem igen.
 
Lo ligger bredvid oss på mage och tränar. Och vilken skillnad det blivit för bara en vecka sedan. Då låg hon med ansiktet ner på filten och var förbannad för att hon inte kom upp. Men bara på den här lilla tiden så orkar hon hålla upp sig en bra bit och en längre stund innan hon ger upp. Titta så duktig hon är!!
 
 

Måndag!

2012-10-01 12:54:30
» Kommentarer(0) «


Idag fick jag ett meddelande på
Facebook av en tjej, Hanna, som vi träffade på bb som fick en son 12 timmar innan Lo kom! Dom var på bäckbykyrkans öppna förskola med Emma och Elton så jag och Lo gjorde oss snabbt iordning och åkte dit. Vi hann vara med i 25 minuter iallafall innan dom stängde!

Idag får mamma och pappa nycklarna till sin nya lägenhet också, så jag är där just nu och tittar på den. Snart ska jag vidare till mikaelikyrkan för planering av Los dop!

Det känns som att det är något mer planerat som jag inte kan komma på vad det kan vara. Man blir ju så vimsig i dessa tider! :)