Förlossningen..

2012-06-25 14:43:20 Blogg
» Kommentarer(0) «


Ligger inne på förlisa igen nu. Äntligen så börjar det hända något. 15 dagar över bf idag. Så nu är det äntligen på tiden!!

Började kl 4 igår morse med riktigt kraftiga värkar men som alla säger är det bara att försöka hålla ut. I 16 fucking timmar höll det på, med fem minuter mellan varje värk. Helt galet! Försökte göra ALLT som man ska för att lindra. Värst var det att inte ens kunna ligga ner för att vila.. Kl 18 åkte vi in iaf efter samråd med barnmorska. Undersöktes och helt plötsligt så var värkarna nere på 1 per 20/ minut. Helskumt! Åkte iaf hem igen och jag fick 4 tabletter med, tre mot smärtan och en för sömn!

Åkte hem till Johans föräldrar och åt mat! Då började tabletterna att verka så blev lite borta i skallen ! När jag kom hem så tog jag sömn pillret och somnade tydligen på stört enligt Johan! Sov gott heeela natten utan en endaste värk. Så skönt! Och har klarat mig utan idag också. Tills nu :)

Nu har dom spräckt hinnorna och kopplat på en sladd på bebis huvud. Hoppas det sätter igång snart!!

Uppdatering kommer sen!

torsdag 21/6

2012-06-21 13:26:01 Blogg
» Kommentarer(0) «


Bloggappen fungerar fortfarande inte för mig, helt skumt. Detta betyder att det blir lite färre inlägg nu när jag måste starta min andra dator, man blir ju rätt så bekväm med att bara kunna slå på ipaden eller gå dirket in från iphonen.
Lite för bekväm kanske?
 
Inatt var ingen rolig natt, huvudvärk gjorde så att det inte blev alltförmånga timmars sömn. Så imorse när johan åkte till jobbet tog jag en alvedon och vips så somnade jag om och vaknade inte föräns vid halv tolv. Skönt, då fikc jag sovmorgon också=)
 
Idag så ska jag och johan ha en "jessica&johan-dag". Efter att han slutat jobba alltså. Strålande väder ute så vi ska spela minigolf, bio och middag. Måste passa på nu innan det är dags! Resten av min familj åker till stugan idag/kväll. Skulle också jättegärna följa med men det känns lite riskabelt att åka iväg 8 mil ifall hon skulle komma. Johans familj/släkt åker til kolsva imorgon så har det inte kommit någon bebis än så åker vi dit imorgon också. Lite närmare iaf. Hoppas på fint väder så man kan vara ute imorgon också!
 
NU är det dags för lite lunch, bilder blir det ont om eftersom alla ligger på telefonen. Kolla annars in på instagram: jessiicaaa021 heter jag där.
 
trevlig helg allehop!

Onsdag 20/6

2012-06-20 13:57:26 Blogg
» Kommentarer(0) «


Bloggappen har tydligen slutat att fungera för mig, både på iphonen och ipaden så jag får skylla på det när det blivit så dålig uppdatering! I måndags var jag som sagt hos barnmorskan. Mamma fick följa med och lyssna på skrållans hjärtljud men sen fick hon gå ut. Alla värden och och så var fortfarande jättebra, skönt de! Har hon inte kommit innan söndag ska jag ringa förlossningen och få en tid för igångsättnin som förmodligen blir på måndag isf! Så inom en vecka har vi fått vår lilla prinsessa vilket känns underbart. Man har ju börjat tappa hoppet lite för varje dag som går.. Gjorde även en gynundersökning för att se om det var på g eller inte. Några dagar till kunde det ta, annars blir det som sagt på måndag! Undersökningen var hur som helst den värda jag varit med om. Det gjorde så jädrans ont och tårarna bara rann. Usch och fy! I tre dagar har jag knatat runt på stan och erikslund för att fördriva tiden. Har letat efter en bra midsommarklänning som jag både kan använda med stora magen om hon fortfarande är kvar, eller att kunna använda om hon hunnit komma redan. Hittade tre alternativ iaf även om jag nu tror att jag/vi kommer få spendera vår midsommar på BB! Men man vet aldrig :) Sitter nu nere på salongen, har just klippt mig och gjort en hårkur och ska snart locka håret lite grann. Det är sommaravslutning för vår grupp på förskolan så vill gärna dit och kramas lite och se barnen uppträda. Sen har jag ju inte träffat dem på nästan 3 1/2 vecka heller så jag saknar dom extra mycket!!

18/6

2012-06-18 07:18:59 Blogg
» Kommentarer(1) «


Idag är jag uppe med tuppen igen! Har så svårt att sova när Johan går till jobbet på mornarna. Tänkte gå upp och göra en liten lyxfrukost och sätta på nya säsongen av one tree Hill! Får se om jag kanske kan somna om lite
Senare istället.

Sen blir det lunch med mamma och mormor och en tur på Ikea.. Som tur är har mamma sommarlov så då kan vi hitta på saker på dagarna hela sommaren när alla andra jobbar haha:)

Halv två ska jag förhoppningsvis till barnmorskan för sista gången. Vanlig rutinkontroll bara så det är inte så
märkvärdigt.. Hoppas på att allt visar lika bra som tidigare :)

i lördags var mamma barnvakt till lilla milla så då passade jag på att åka dit och mysa lite. Hon och Johan connectade riktigt bra, hon skrattade hela tiden hon var hos honom. Sen blev det dags för en liten sovstund.
När man inte fått sin egen så får man "låna" en annan att mysa med, eller hur? :))


17/6

2012-06-17 13:45:23 Blogg
» Kommentarer(0) «


Befinner mig just nu på spicy tillsammans med Johan! Han ska proppa i mig massa stark mat har han sagt så bebis vill ploppa ut snart! Det är ju bara jag kvar nu!

Som ni vet så var det någon explosion här i Västerås på en av uteställerna vi brukar(de) gå till! Som tur var kom ingen till skada och ännu mer tur att varken Johan eller Sanna inte var där. Vet inte vad jag hade tagit mig till då ifall det hade hänt något! Usch blir ledsen av tanken bara.. Men men som sagt ingen kom till skada men det hade lika gärna kunnat hända!

Nu, matdags!!


Och..

2012-06-15 14:39:22 Blogg
» Kommentarer(0) «


Och idag fick Emelie sin lilla pojke, Neo! Grattiskramar till er med!!


Glad!

2012-06-15 09:58:28 Blogg
» Kommentarer(0) «


Igår kväll innnan jag somnade så fick jag ett sms av anna! Dom hade äntligen fått sin lilla bebis igår kväll, det blev en liten tjej, Sigrid! Hon trodde hela tiden att det var en pojke och jag en tjej, så jag fick rätt:)) jag är såååå glad för din/er skull anna, många grattiskramar igen!!!


Kväll!

2012-06-14 19:02:48 Blogg
» Kommentarer(0) «


Åh vad det är skönt när Johan kommer hem direkt efter jobbet istället för att åka och träna. Vanligtvis så brukar jag inte märka något men när jag varit hemma under dagarna så är all sällskap, varje minut betydelsefull!

Idag har vi iallfall varit och handlat på maxi, igen. Efteråt så åkte vi till Apoteket där Johans mamma jobbar. Vi köpte lite saker till bebisankomst som vi inte hunnit köpa än.

Mitt i allt blev vi bjudna hem till Henke på tacos, så snart ska vi bege oss!! Åh så gott, och att få slippa göra iordning allt!

Måste även passa på att gratulera Sanna och Tobbe som köpte sin första gemensamma lägenhet idag!! Detta firades med en lunch hemma hos oss med mamma och Sanna! Fläskfilé med färskpotatis! Mums!

Nu är det dags att åka!




Jaha

2012-06-14 11:25:40 Blogg
» Kommentarer(0) «


Då kom nästa bebis upp på facebook! Verkligen en babyboom nu! Kom nu din skruttunge!!


14/6

2012-06-14 06:53:05 Blogg
» Kommentarer(0) «


Godmorgon!

Morgonpigg som man blivit så är man uppe med tuppen idag. Vaknade redan för en timme sedan och har sen dess haft koll på att inte Johan ska försova sig! Set är lite konstigt det där med att vakna tidigt när man är ledig. Hur pigg som helst och no problemo att ta sig upp. Däremot när man jobbar så finns det inget värre än att gå upp tidigt.

Är lite sugen på att ta en promenad, solen skiner ju faktiskt ute. Funderade på att gå till Konsum här uppe men kom på att dom öppnar ju inte föräns vid 8-9. Och längre orkar/kan jag inte gå, för jag har så sjuuukt ont mellan benen. Det känns ungefär som att jag setat på en hård cykelsadel och cyklat ett maratonlopp! Ni som är/har varit gravida förstår säkert vad jag menar..

Igår slog tanken mig att om inte smulan kommer snart så blir säker mitt datum för igångsättning EFTER midsommar. De räknar ju 14-16 dagar efter bf. Men det förstör ju alla mina planer så det går ju inte. Hohoo där inne, dags att börja tänka på att göra dig redo nu!


13/6

2012-06-13 17:58:20 Blogg
» Kommentarer(0) «


Omgång 2, bara vit tvätt än sålänge!


13/6

2012-06-13 08:55:00 Blogg
» Kommentarer(0) «


Igår var det någon vänlig själ som tänkte på mig när denna tidning damp ner i brevlådan. Jag har varken beställt den eller köpt någon prenumeration och den låg i ett kuvert adresserat i mitt namn utan avsändare! Hemligt men jag tackar så väldans mycket!!

Idag blir det en lunch i det härliga vädret med Sanna, jag antar att det blir kajensallad! Vi får se hur jag klarar värmen också, har ju börjat svälla både händer och fötter när det börjar bli det minsta varmt!


12/6

2012-06-12 21:20:22 Blogg
» Kommentarer(1) «


Jag vet att det börjar bli tjatigt att läsa nu men nu börjar jag verkligen klättra på väggarna. Och inte mindre blir det när jag ser två bebisar som kommit idag, uppladdade kort på facebook. Vänner som inte ska ha föräns i juli kommer nu liksom och för mig känns det som en evighet. Så typiskt!Jätteroligt för dom, verkligen. Men man kan ju inte bli annat än mer otålig.

Det är inte det att jag kan vänta, för det kan jag. Jag och johan försöker verkligen ta tillvara på tiden när det bara är "vi två" men det är själva rastlösheten som är värst. På dagarna när alla andra jobbar när det absolut inte finns något att göra. Förutom att åka och handla eller se på film. Nu har jag ju två säsonger av  skilda världar att titta på men det känns inte heller helt roligt när det är så skönt väder ute.

Så om någon vill leka eller ta en fika någon dag så hör av er.. Jag behöver verkligen något annat att tänka på!

Iallfall så är min gissning på den 12/6 helt körd nu om hon inte skulle komma med raketfart nu. Hade ju varit lite häftigt med ett personnr som 120612. Eller det kanske bara är jag som tycker det. Men ledsen henke, vi vann inte.


Här är lite av kläderna som smulan har i st 50/56. Passade på att tvätta dom häromdagen när jag som vanligt hade lite tid över. Imorgon tänkte jag ta tag i st. 62/68.. Om inte något hinner hända över natten vill säga!:)


12/6

2012-06-12 15:25:03 Blogg
» Kommentarer(0) «


Ja då har det gått två datum förbi det beräknade och inget har hänt än sålänge. Jag hade ju mitt gissningsdatum idag men det verkar gå åt skogen! Jaja det kommer när det kommer men nu börjar det bli fruktansvärt långtråkigt att vara hemma! Går runt och letar tvätt, eller disk bara för att ha något att göra. Dammsugaren rör jag inte, det är Johans jobb :p avskyr allt som har surrande ljud. Allt annat fixar jag!


Smygtitta?:)

2012-06-10 20:53:31 Blogg
» Kommentarer(0) «


Några bilder på smulans rum :)


Uppdatering av datum!

2012-06-10 19:54:29 Blogg
» Kommentarer(1) «


Sanna:10/6
Mamma: 10/6
Jessica: 12/6
Henke:12/6

Anna: 13/6
Monica: 13/6
Bjarne: 14/6
Tobias: 14/6
Johan: 15/6
Mikaela: 16/6
Inga-maj: 17/6
Malin: 17/6
Inger: 17/6
Karro: 21/6


10/6

2012-06-10 18:54:57 Blogg
» Kommentarer(0) «


Jaha då var dagen här, tänk vad fort det har gått. Det känns som att man missat hela maj och halva juni. Man har varit inne i sitt så man glömmer resten. Idag är smulan beräknad men hon lär nog inte vilja titta ut idag inte. Själv gissar jag på den 12/6 och johan har ändrat sig till 15/6. Så vi får väl se, hon kommer när hon kommer.

En utav de konstigaste frågorna jag får är "har du några känningar" eller "är det på gång"..
hur ska jag veta det? Det är klart att det känns och trycker på men eftersom jag aldrig varit gravid förut så kan jag ju omöjligt veta hur det "ska" kännas när det är på gång. Smärtan som alla pratar om, jag har ju ingen aning hur den känns. Jag tycker redan att det gör ont med alla förvärkar hit och dit och när det är som värst ligger jag med en kudde över ansiktet och åmar mig. Så antagligen så har jag inga "känningar" eller kommer inte känna på mig något föräns de riktiga värkarna kommer på riktigt. Fråga mig nästa gång jag är gravid om jag har känningar på slutet för då vet jag ju hur de känns.

Det var inte meningen att låta sur men jag tycker bara att det är en liten konstig fråga man får ibland. Men så kan det vara!


7/6-2012

2012-06-07 13:46:47 Blogg
» Kommentarer(0) «


I väntans tider så har jag idag sysselsatt mig med att gå till salongen och låta Sanna göra mig fin i håret. Får spader av att bara gå hemma och vänta så nu försöker jag boka upp dagarna framöver :)

Blir så avundsjuk när det dyker upp på Facebook hur alla får åka in till bb. Jag vill också! Men jag vet ju att snart är min (vår) dag också här så det är väl bara att hålla ut :)


Uppdatering datum!

2012-06-07 07:13:34 Blogg
» Kommentarer(0) «


Johan: 6/6
Sanna: 10/6
Mamma: 10/6
Jag: 12/6
Tobias: 14/6


Just ja

2012-06-06 22:34:11 Blogg
» Kommentarer(0) «


Glömde tillägga att bloggen är under uppbyggnad! :)


Gissa?

2012-06-06 22:25:15 Blogg
» Kommentarer(2) «


Idag är det fyra dagar kvar innan hon är beräknad (10/6). Inga känningar alls att hon är påväg så vi får väl se när hon behagar att komma ut. Att gå i trappor, äta stark mat, promenera verkar inte fungera för att sätta igång det hela.

Johan gissade på att hon skulle komma idag så det är ju lite kört med tanke på att det är mindre än två timmar kvar innan det blir en ny dag.

Själv gissar jag på att hon kommer den 12/6, två dagar efter alltså. Men jag hoppas ju självklart att hon kommer ut lite tidigare.

Vad tror ni, när kommer hon? :)

Det blir som ett litet vad, det blir lite roligare då. Skriv en kommentar så uppdaterar jag så ser vi vem som får rätt :)

Johan: 6/6
Jessica: 12/6
Henke: 12/6


Vilka mer vågar utmana? :)


6/6-2012

2012-06-06 22:15:30 Blogg
» Kommentarer(0) «


Idag har Malin och Stella varit här på besök och med sig hade de en superfin sängmobil som passar så bra i lilla rummet. Hade köpt en innan men den var jag inte helt nöjd med så den skickades tillbaka. Så Malin var verkligen min räddare i nöden. Tack än en gång!

Tanken var att vi skulle gå till djäkneberget och fira nationaldagen tillsammans med halva Västerås men när vi väl packat vår picnickorg och kommit dit så började det verkligen att spöregna. Det bara vräkte ner, helt sjukt! Så vi tog korgen och gick hem igen. Henke var också här så det blev en trevlig fikastund!

Nu under kvällen har jag hållt på fixat ett täcke till lilla vaggan/korgen som står bredvid våran säng. Hade köpt ett som var alldeles för stort som jag klippte itu och har sytt igen. Så nu passar den som handen i handsken!

Nu tror jag att vi fixat allt till lilla smulan nu är det bara hon som fattas. Ska försöka ta lite mer bilder senare när det är bättre ljus!

 


Ultraljud!

2012-06-05 20:32:34 Blogg
» Kommentarer(0) «


Hur häftigt är det inte att man igentligen kan se bilder på bebisen i magen? Helt sjukt när man tänker efter. Första bilden som vi fick i mitten av vecka 17 såg man inte så mycket. Eller ja, tillräckligt mycket men inget i jämförelse men det som tog på tittutkliniken i vecka 28. Där såg man näsan och den lilla pussmunnen även om barnmorskan påpekade att barnen ändå ser annorlunda ut när de väl är ute men ändå. Man (jag) blir glad ända in i själen när man ser korten. Att veta att det är våran lilla krabat som ligger där. Helt underbart!!


Välkomna!!

2012-06-05 20:20:25 Blogg
» Kommentarer(0) «


Hej Hej!

Som ni märkt så har jag slutat att skriva i min andra blogg (jessiicaaa.blogg.se) och kommer att börja skriva här på min nya blogg istället. Den andra kommer att finnas kvar mestadels som en liten "dagbok" för mig själv som jag kan gå tillbaka och titta i. Det finns så mycket där, texter, bilder och framför allt minnen som jag inte riktigt är redo att släppa än. Men som jag ändå vill lämna bakom mig nu när mitt/vårat nya liv börjar.

Denna blogg kommer handla om min nya vardag tillsammans med min underbara familj, som vi faktiskt nu är. Johan min älskade som jag varit tillsammans med under 2 år. Tillsammans så väntar vi världens underbaraste lilla flicka som är beräknad att komma 10/6, alltså rätt snart. Vi håller tummarna för att allt kommer gå bra och att vi kommer få en frisk och kry liten tjej.

Bloggen kommer först och främst handla om mig och jag har även fått tillåtelse att få med att nämna johan. Tillsammans har vi också bestämt att den kommer handla om lilla smulan när hon kommer, iallfall det första året. Som jag nämnde tidigare så är bloggen ett perfekt medel att bevara minnen och bilder med. Man glömmer så lätt men har man en blogg kan man alltid gå tillbaka och läsa och återuppleva det som man kände då eller se en utveckling om vad som hänt. Ett bra redskap för dokumentation.


Allteftersom när jag ser hur det fungerar så kommer jag då bestämma mig om den kommer bli lösenordsskyddad eller en öppen blogg.

Jag hoppas att ni kommer fortsätta att följa mig/oss via denna blogg och ge gärna feedback, Det är roligt med kommentarer och respons på det man skriver.

Många kramar Jessica

Välkommen till min nya blogg!

2012-06-05 20:06:05 Blogg
» Kommentarer(0) «