JAA!

2012-08-31 16:59:49
» Kommentarer(0) «


Jaa! Nappen är hittad! Den låg under Los täcke i gungan. Åh så glad jag blev, var tvungen att ringa johan och berätta! I väntan på att han ska komma hem från gymmet så ligger jag i soffan och kollar på Mia skäringer "dyngkåt och hur helig som helst". Har sett den två ggr innan men den är ju så bra. Ikväll blir det myskväll hemma med god mat och film. Lite godis också kanske:) och självklart sangria, har fått ett nytt recept som vi ska prova! Har blivit helt såld på sangria!! :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3569984/images/2012/pic_5040d0f5ddf2b356ba00032b.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3569984/images/2012/pic_5040d1009606ee47bf000321.jpg" class="image">


Regn

2012-08-31 12:13:29
» Kommentarer(0) «


Har precis varit ute på en 45 minuterspromenad i regnet. Det är bra att ha hund, då har man inga undanflykter för att slippa gå ut. Och iofs så föredrar jag hellre regniga än soliga promenader. Friskare luft och sen är det extra skönt att komma hem och bädda ner sig. Under promenaden så låg Lo nedbäddad i vagnen med sin pyjamas och täcke, napp och snutte sen regnskyddet över vagnen. Det såg så mysigt ut och hon somnade på stört! Thea och jag var dyngblöta när vi kom hem, så nu har jag hängt upp kläderna på tork på balkongen, thea är genomtorkad och filtar utlagda på soffan ifall thea får för sig att hoppa upp... Lägger upp en bild från gårdagens kvällspromenad!


Hoho vakna!

2012-08-31 06:42:08
» Kommentarer(0) «


Igår kväll fick lo mat sista gången halv tolv och hon har inte vakat ännu och kl är snart sju på morgonen. Och jag ligger klarvaken och bara väntar på att hon ska vakna.. Vad har hänt? Jag borde ju passa på att sova.. Galet! Nähä kanske ska kolla så att hon lever. Ja det gjorde hon.. Knäppskal! :)


Efterlysning

2012-08-30 23:56:11
» Kommentarer(0) «


Det värsta jag vet är när jag vet att jag har något hemma men kan inte hitta det. Lo har 8 olika nappar i olika motiv och färger. Dom flesta är i rosa nyanser, lite tjejiga. Jag tycker om att matcha kläder med nappar. Och jag har en napp som är neutral. En vit med lite lila på, perfekt till hennes jeansleggings med vit body te x. MEN nu är den borta, kan inte hitta den. Och visst kan jag köpa ny men det är sjukligt irriterande att veta att den är här någonstans. Jag vill ha koll på allt. Koll på alla 8 nappar, alla klädesplagg och tillochmed alla 20 kräkhanddukar. Fattas något kan jag vända uppochner på hela lägenheten. Så jag kan inte ge mig i mitt letande. Johan säger att han ska köpa en ny men det spelar ingen roll när jag fortfarande vet att den kan vara här någonstans... Jag skulle bli så glad av om den kom fram. Vet att det låter helt sjukt.. Men sån är jag!


En bäckbydag!

2012-08-30 15:52:15
» Kommentarer(0) «


Vaknade imorse med världens huvudvärk så efter jag matat Lo och varit ute med Thea så tog jag en Ipren och så gick vi och la oss igen. vaknade av ett sms från Johans mamma som bjöd över oss på lunch på sin lediga dag. Så vi gjorde oss iordning och åkte ut till bäckby och fick väldens godaste spagetti med köttfärssås, sallad och fetaost serverad. Efteråt så lämnade kvar Lo och tog en långpromenad runt bäckby med Thea. Gjorde ett litet stop hos mormor för att se hur hon mådde. Gick vidare och när jag kommit till hällbyskolan så kommer världens sötaste unge fram med hänslen och glasögon och frågar om han får klappa, vilket han såklart fick. Thea stormtrivs av all uppmärksamhet. Gick vidare en liten bit och där möter vi en kille med tre amstaff som han släpper lös när vi börjar närma oss. Och på mindre än 2 sekunder måste man göra en plan i huvudet hur man ska lura Thea att inte se dessa hundar så vi vek hastigt av. Tittade bakom och såg att killen ändrade riktigt och gick efter oss med sina lösa hundar så då började thea och jag gå labyrintväg mellan radhusen. Visst att jag har fördomar mot såna hundar men först och främst så var dom tre och det spelar ingen roll om dom hade sprungit fram bara för att leka för Thea är inte den som är den utan hon är väldigt framåt och vill gärna ta kommandot och visa att hon bestämmer vilka alla hundar inte tillåter. Sen kan hon bli väldigt trängd av tre hundar som plötsligt springer mot henne och hon blir osäker. Detta har vi fått känna på när vi bodde i Sthlm och var inne i en hundrastgård. Sen vet man inte vilken koll han hade på sina hundar heller. Tycker dessutom att det är väldigt oansvarigt att släppa hundarna lösa precis mellan en skolgård och lekpark. Jaja, nog om det! När vi kom tillbaks igen så började det att åska, vilken tur vi hade som hann. Men jag trivs så bra på bäckby, känner mig så hemma här. Ena sidan av bäckby iaf, upp mot skälby. Och jag vet att johan också gör det, men det är ju därför vi båda kommer härifrån. Jaja Snart kommer Johan hit en sväng innan han åker vidare till fotbollsträningen och jag åker gör att se hur det går med Sannas och Tobias flytt! Oj vad det åskar, sitter här ute på altan och thea ligger lugnt bredvid. Älskade hund! Älskade unge!


Onsdag

2012-08-29 23:14:21
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit på öppna förskolan på skallberget och haft trevligt. Det var babyrytmik och det var väldigt många som var med. Jag mötte upp jenny och milla och hennes vän Stina med sina tvillingpojkar Arvid och Malte som endast är 4 dagar yngre än Lo. Dom Kom in på förlossningen när vi åkte hem. När jag kom hem så kom Malin och Stella över en stund. Vi bokade hotell till London, äntligen är allt klart!!

Thea kom vid sju tiden och då tog vi en promenad till rocklunda där blodomloppet gick. Vi hejade på dom som sprungit och hälsade på Johans mamma och bror. Lo sov hela promenaden och thea skötte sig galant. Kom hem vid halv tio så nu har vi kollat på robinson och lo sover i vaggan, thea ligger utslagen i vardagsrummet och jag ska ta en dusch innan läggdags. Jag är såå trött:)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3569984/images/2012/pic_503e856e9606ee4df20004d1.jpg" class="image">


Sluuut i huvudet

2012-08-29 01:42:32
» Kommentarer(0) «


Mina dagar har verkligen rullat på de senaste dagarna. Tanken har varit att bara vara hemma och ta det lugnt men jag är för rastlös så har hängt och flängt både hit och dit. Känns oerhört skönt att bara ligga i sin säng nu och lyssna på mina hjärtans snarkningar på varsin sida av mig och regnet som knastrar på rutorna. Var ju som sagt i stugan från lör-sön och antagligen sista gången jag var där för den här säsongen. Vi hade mys och alla var samlade där, utom Jenny och Tobbe. På väg hem stannade vi till på lager 157 men där fanns inget speciellt. Ville mest se om det fanns något till Lo men inget var påfyllt sen sist vi var där. I måndags kidnappade jag Johan från jobbet för en lunch på spicy:) sen körde jag tillbaka honom och hämtade upp Malin och åkte till erikslund. Hade lite ärenden och saker och fixa och det hela slutade med att jag var där från 12:30 ca och var inte därifrån förrän 20:30. Helt galet och jag skäms att säga det här men jag hade nog träningsvärk när jag skulle sova igår. Och imorse kom Sanna förbi och väckte mig och Lo. Hon hade köpt med sig färsk frukost, bästa lillasyster! Hon passade på att gosa med Lo medan jag fixade iordning mig för en lunch med Fanny! Åkte åter ut till erikslund men denna gång var ändamålet endast lunch. När det var klart begav vi oss vidare och hälsade på min mormor. Min moster var även där som bor i Sthlm så hon fick träffa Lo för första gången. Efteråt tog jag en promenad till Apoteket på bäckby, Johans mamma jobbar ju där. Skulle hämta ut en kortisonsalva så jag tänkte att jag lika gärna gå dit så Lo kunde träffa sin farmor en Snabbis. Men såklart hade hon just slutat så då gick vi tillbaka till bilen och åkte hem och gjorde ett spontanbesök. Hon blir så glad av att träffa Lo och jag blir glad av att bara se det. Och hur Lo trivs, åh vad det värmer! Sen hem och städa lägenheten och fixa lite saker som vi skjutit upp för imorgon kommer äntligen thea på besök och stannar tills söndag. Åh vad mysigt vi ska ha! Henke kom förbi ett tag och med sig hade han daimglass, pluspoäng till honom! :) och resten av kvällen har jag suttit och letat och sökt hotell i London! Det är jag, Malin och Fanny som åker och alla har olika krav så det är inte lätt haha. Men kul ska det verkligen bli!! :) en riktig tjejtripp!! Nu ska jag försöka sova, ska följa med Jenny och hennes vän till öppna förskolan imorgon bitti. Hoppas det är lika trevligt där som på bäckbys! :) hörs mer imorgon! Kram på er!


Fredag

2012-08-24 23:13:54
» Kommentarer(0) «


Idag har jag och Lo spenderat en del av dagen med Malin och Stella. Underbart väder har det varit och när jag kom hem så vilade både jag och Lo och när vi vaknade så hade vädret ändrats helt. Vi skulle tagit en promenad ner på marknaden men inte så roligt när det spöregnar. Johan kom hem och han gjort en "nyttig" hemlagad pizza som han väntat på att få göra hela veckan. Jättegott blev det! Han gjorde en tonfisk till sig och en vegetarisk till mig och sen egengjord pizzasallad till det. Mumsi! Under kvällen har vi hunnit med att busa och gosa med Lo innan hon somnade, röjt upp i lägenheten och gått ner med grejer till förrådet. Vi slog på en film för ett tag sen men just nu är det bara jag som tittar. Johan har somnat för längesedan:) men han har varit så duktig idag, och har fullt upp imorgon med två matcher på rad. Jag och Lo åker tillsammans med Danne, Jack och Milla tidigt på fm till Flen där vi har vår stuga. Mamma och pappa åkte redan idag och sen kommer Johan och Sanna senare imorgon em. kräftkalas och annat kul, mys! Däremot så suger nätet där så det är tveksamt om jag kan uppdatera därifrån. Nu blir det ett nytt avsnitt av "en unge i minuten" tills det är dags för att väcka Lo för en sista måltid för idag. Godnatt

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3569984/images/2012/pic_5037ed19ddf2b320c60041e1.jpg" class="image">


Jahapp

2012-08-24 10:08:08
» Kommentarer(0) «


Sovmorgon? Nä inte här hemma. Vaknade imorse när johan skulle till jobbet, astrött. Gav Lo mat och tänkte gå upp för att jag lovat Sanna att köra henne till jobbet. Kort därefter fick jag ett sms att jag inte behövde. Bra! Jag fick Lo att somna om. Mycket bra! Jag hann lägga mig ner i fem minuter innan grannen fick för sig att ta fram sin multiborr och varva det med lite hammarslag. Mycket oljud alltså. Lo vaknar och där försvann min efterlängtade sovmorgon. Inte så bra!


På tal om blöjor..

2012-08-23 23:59:12
» Kommentarer(0) «


Så var det visst fler med kuponger.. Mamma och pappa överraskade oss med hela 6 paket, Johans föräldrar 2.. Jag själv hade köpt 4. Som tur är så köpte vi olika storlekar. Nu har vi nog så att det räcker! Frågan är bara vart man ska få plats med alla..


Känslan

2012-08-23 23:03:09
» Kommentarer(0) «


Ligger i soffan och väntar på att lo ska få sin sista måltid för natten. Väntar ut henne så länge som möjligt! I väntan har jag laddat hem "en unge i minuten" som spelades in här i västerås för något år sedan. Åh, vilka minnen. Man känner igen sig och kommer för en liten stund ihåg själva känslan att vara där. Rummen, saftglaset med sugrör, personalen, känslan och längtan. då kändes det som ett helvete, nu känns det mysigt. Det var en alldeles egen upplevelse i sig. Och nu när Lo ligger här bredvid mig så kan jag inte göra annat än fälla några tårar. När jag låg där och hade som ondast, det fanns ingen smärtlindring som hjälpte alls.. Då kunde jag aldrig ana vad det var för fin litet prinsessa som skulle komma. Nu ligger hon här, två månader senare. Helt perfekt! Vår lilla älskade Lo! <3


Jeansleggings

2012-08-23 22:25:14
» Kommentarer(0) «


Nå vad tycks? Helt såld på Los nya jeansleggings med volanger!! Så söta i miniformat! <3


Blöjor!

2012-08-23 16:06:42
» Kommentarer(2) «


Förra kortet såg ni att det var milla va och inte Lo! Hursomhelst så blev det ingen busborg idag. Lo hade precis somnat när det var dags att åka så kände att jag inte ville väcka henne! Sp vi tar det nästa vecka istället! Nu på dagarna så har man inte så jättemycket för sig så nu läser jag varje reklamblad sida till sida. Jag har blivit en riktig kupongjägare haha. Jag upptäckte bl.a. att på Hemköp och Willys som vi annars aldrig handlar på så var det ett erbjudande att ta 2 liberopaket och få 50:- rabatt. Perfekt! Det är ett antal kr man tjänar på. Och eftersom jag hatar lukten av pampersblöjor så var det perfekt att det är libero. Någon mer som irriterar sig på lukten av pampers? Iallfall så var det samma erbjudande på maxi när vi var där. Så nu har vi köpt på oss 8 blöjpaket här hemma!


Förkylda!

2012-08-23 12:03:25
» Kommentarer(1) «


I tidigare inlägg skrev jag att både lo och jag blivit bättre från förkylningen, men det tar jag tillbaka. Vi båda snörvlar hit och dit. Lo har problem med att komma in i sin sömn pga hon är täppt stackarn..varpå inga inlägg igår. Men inatt fick hon näsdroppar och så körde vi med nässuget så inatt soc hon bra! Imorse skulle jag passa milla med Jenny var med Jack på treårskontrollen så då passade vi på att gå till öppna förskolan som ligger i samma hus som deras BVC på bäckby. Lo var med en stund tills hon somnade. Milla och jag var med på sångstunden och lekte. Det var så mysigt, dit vill jag gå fler ggr. Snälla "tanter" som jobbade där. Lo trivdes, hon satt snällt och tittade på barnen:) senare ska jag och Sanna vara barnvakt åt Jack och då blir det att åka till busborgen:) om lo mår och är med på noterna vill säga. :)


Öppna förskolan?

2012-08-21 15:40:14
» Kommentarer(1) «


Nu när alla börjat jobba igen och vardagen börjar komma iordning så finns det inte så mycket att göra längre. Men man har ju blivit tipsad om att gå på olika öppna förskolor runt om i stan. Nu behöver jag hjälp av er mammor som hänger med mer än vad jag gör. när börjar man gå på sånt? Och vart finns dom och när? Måste man anmäla sig innan? Jag har noll koll känns det som! Så om någon vet något eller om ni själva ska gå och vill ha sällskap så säg gärna till för jag(vi) hänger lätt på :))



2012-08-20 19:51:49
» Kommentarer(0) «


Inatt blir hon 2 månader :) tänk vad fort det går. Känns som att det bara är någon vecka sen! Men tittar man på allt nytt hon lär sig så märker man att det är en enorm skillnad! Älskade unge!!


Reklam för yoggi?

2012-08-20 16:49:48
» Kommentarer(0) «


När vi låg inne på bb så levde jag på deras yoggi med smak av äpple, kanel och vanilj! Det var det enda som jag kunde få i mig, jag tappade matlusten helt och hållet och all fokus låg på lilla Lo, så yoggin gick lätt och enkelt att få ner. Den är så fantastisk god! Från att jag kom hem så har det funnits minst en sån i min kyl som jag mumsar i mig till frukost och mellis! Om ni inte provat den, GÖR DET, ni blir inte besvikna!!


London!

2012-08-20 16:01:21
» Kommentarer(0) «


Wohoo, jag och Malin håller på att boka en liten kortisresa till London i slutet av november. Då har julmarknaden kommit igång och perfekt tid och ställe att åka till för att handla julklappar, både till familjen och sig själv! Jag har försökt få med Johan ett antal ggr men eftersom utbudet är mest riktat till tjejer så är han inte så sugen på att följa med. Och så kom Malin med det briljanta förslaget att åka tre dagar, det kunde inte bli mer passande!! :)


Måndag!

2012-08-20 13:30:05
» Kommentarer(0) «


Helgen har redan hunnit svepa förbi och både jag och Lo mår mycket bättre! Bio som sagt i fredags och jag blev mycket besviken. Eller det var vi nog alla, vad var handlingen liksom? Nä ni som inte sett den, vänta tills den kommer ut på film istället!

I lördags så sov Lo borta för första gången. Vi skulle ha kräftskiva så hon fick spendera natten hos mamma och pappa, som funkade hur bra som helst! Vi hade tur med vädret och det blev en lyckad kväll! Totalt var vi 22 st och jag tackar alla som kom för en riktigt trevlig kväll!

Idag är det måndag och jag och Lo gick upp tidigt för att körs Sanna till jobbet. Och tidigt idag menas med 10:00 för vi båda låg och sov. Efteråt så kom mamma över på en kort lunch och nu har hon åkt igen. Lo ligger och sover i vagnen på balkongen där det är lite svalare medan jag plockar och sorterar tvätt. Det känns som en sån dag idag, en tråkdag, då man städar och tvättar efter helgens bravader.


Bio

2012-08-17 19:12:44
» Kommentarer(0) «


Känner mig ytterst lite, pyttelite bättre. Johan kom hem som sagt och tog ut Lo på en promenad så jag fick sova ut. För två veckor sedan så köpte vi biljetter till filmen snabba cash 2 och vi är 8 st som ska gå så då vill jag inte vara hemma.. Inte själv. Så jag ska prova gå, inte världens roligaste att sitta och snörvla och nyss i en biosalong men jag chansar.. Däremot får vi se hur det blir imorgon med kräftSkivan.. Phu..


Sjukstuga

2012-08-17 14:06:19
» Kommentarer(0) «


Det känns som att ögonen snart ploppar ut och orken är borta för längesedan. Då är kombinationen "en trött mamma - en överpigg Lo" inte så rolig. Hon vill INTE ligga ner och försöka sova, nä här ska det stås och titta runt och helst pratas också. Helt underbart i vanliga fall med mina ögon vill inte vara med på noterna. Måste tillägga att även Lo har blivit smittad, hon är lite snuvig och hostar rätt mycket men inge feber som tur är. Nåja jag får hålla ut i två timmar tills Johan kommer hem. Då får han ta Lo en liten stund medan jag tar igen mig.


Jaha

2012-08-16 18:23:24
» Kommentarer(0) «


Jäkla skit skit! Nu kom smällen ordentligt, jag är sjuk :( hur ska jag orka med att blir sjuk nu, det funkar ju inte.. Fick ringa och säga till Malin att jag inte kunde komma, jag som hade sett fram emot kräftor, vin och trevligt sällskap.. Ursäkta med.. Fan också!


Torsdag!

2012-08-16 14:46:59
» Kommentarer(0) «


Så då var dagens första ärende gjort. Har precis kommit hem från BVC och det gick hur bra som helst. Lo var på sitt bästa humör när barnläkaren undersökte henne, hon bara log hela tiden. och dessutom hade hon lagt på sig 570 g och 2 cm på längden. Så lättande! Har även bestämt att jag bara ska köra med ersättning och någon gång då och då amma för att hon ska få i sig antikropparna. Jag blir jättestressad av att amma och inte kunna veta om hon får i sig så mycket som hon behöver för hon somnar varje gång. Och helst utav allt så skulle jag vilja helamma men för att jag ska må bra så går inte det denna gång, tyvärr! Ni som inte har barn kan nog inte förstå vilken ångest man har att inte kunna ge sitt barn det bästa!

Sitter hos frissan nu och ser hur mitt hår blir förändrat. Det blev inte som jag tänkt utan nästan bättre:) väntar på slutresultatet!!

Och på väg hit har jag lyckats bli superförskyld. Snoret rinner, huvudvärken börjar kännas och halsen känns svullen. Så typiskt. Så himla typiskt. Jag kanske är lite i obalans fortfarande, oregelbunden sömn(även om jag får sova på nätterna, så är man spänd för minsta lilla ljud) och oregelbundna måltider. Känner inger hunger direkt och sen är det ju att man har Lo i första hand och hennes behov. Men hoppas snart komma iordning med allt ordentligt. Eller så är det helt enkelt en vanlig förskylning som är på G. Shit också. Vi som ska på snabba cash imorgon, ha kräftskiva för 25pers på lördag och fira Malin ikväll! Hur ska det gå??!


Kväll

2012-08-16 00:33:28
» Kommentarer(0) «


Oj oj, nu har jag fullt upp ända till
Söndag. Idag blev det lunch med Sanna, Johan, Lo, mamma, Danne, Jenny och Milla på spicy! Efteråt gick jag och Lo hem medan de andra åkte tillbaka till sina jobb förutom Jenny som skulle hämta Jack på dagis! Malin och Stella kom över en stund! Under dagen har jag även hunnit göra om alla dopinbjudningar och postat/ delat ut dem! Johan fick agera min privatchaufför!:) kvällen blev lugn och skön, bara lilla familjen.. Sen har vi äntligen lyckats få tag på fler biljetter till shm 24/11 i Sthlm! Kommer bli awsome!! :)

Imorgon bitti är det dags för fotografering på lilla Lo och direkt efter är det äntligen dags för BVC besök som vi inte varit på under två veckor. Det ska bli så spännande med både vikt och längd, det hinner ju hända mycket på två veckor!! Sen vill man ju veta andra framsteg också! Jag hoppas att vår ordinarie barnsjuksköterska har kommit tillbaka från semestern!! Johans mamma är ledig imorgon så hon kommer på besök innan vi båda ska gå till frissan vid 13. Själv ska jag göra en förändring, tycker att det är på tiden nu. För nästan ett år sen klippte jag lugg men även om det var skitsnyggt när det var stylat så krävdes det underhåll som jag inte riktigt hade tid med. Så imorgon provar vi på något annat:) på kvällen ska jag hem till Malin och fira henne. Blir lite vin och mys och sen vidare ner till cirkustältet eller varda! Kul att komma ut och träffa lite vänner! Ska bli intressant att se hur det går för Johan och Lo som ska vara hemma själva för första gången:) säkert Superbra!! Nu är Lo just färdigmatad så nu måste jag passa på att försöka somna, man vet aldrig när det är dags nästa gång!


Dopstrul

2012-08-14 21:01:01
» Kommentarer(0) «


Just ja, mitt i all stress idag så ringer dom från kyrkan som viska ha dop i. Självklart har det blivit ett missförstånd så dom hade bokat en dag där man bara kunde döpa barn med andra barn. Alltså fler barn samtidigt vilket inte var som jag planerat. skulle vi sagt ja till det så skulle bara våra två familjer kunna få plats och vara med och inte ha med Perra som skulle framföra en sång. Så vi får ta ett annat datum och det som fanns som tidigast var en lördag 20/10, nästan en månad senare. Har ringt upp alla kyrkor och alla var fulbokade. Så typiskt, speciellt när man gjort och skickat efter fina inbjudningskort för nästan 300:-... Så nu får det bli det datumet, tyvärr! Men hoppas att det blir bra ändå, men är så besviken...


Kväll

2012-08-14 20:53:37
» Kommentarer(0) «


Fullt upp idag igen. Var på jobbet imorse och hälsade på tillsammans med anna som fick sin lilla sigrid nästan samtidigt som jag fick Lo! Efteråt träffade jag Johan för en snabb lunch på kalles! Åkte vidare för att hälsa på morbror danne (min bror) på hans kontor. Han och lo lunchade, han korvatroganoff och Lo ersättning! Satt och pratade lite om allt och inget innan det var dags att bege mig till Sanna som skulle ha Lo medan jag var hos läkaren. Har fått konstiga utslag på båda vaderna och sköterskan trodde det kunde vara pga hormoner, vilket jag inte tror att det är. Besöket tog max 3 minuter, max. Jag hann inte ens sätta mig ner utan drog upp byxorna och visade och då sa hon bara att hon skulle skriva ut kortisonsalva utan att fråga eller säga vad det kunde bero på. Deg var jag som fick säga olika teorier och hon gissade. Jaja vi får se om salvan hjälper. Sanna följde med oss hem och sen somnade vi alla tre på soffan. Nu är Johan på match och Lo sover bredvid mig medan jag tittar på sista avsnittet på allsång. Ska snart väcka lo för mat och får se om jag orkar vars vaken tills nästa matdags vid tolv. Hoppas på det, det blir perfekt!!


Godmorgon

2012-08-14 07:06:08
» Kommentarer(0) «


Färdigmatat och färdigbytt. Ska vi försöka somna om?:) jag vet en som somnade fortare än fortast. Solen skiner in genom både so sovrumsdörren och fönstret så det är superljust i sovrummet. Blir till att försöka skruva upp rullgardinen senare idag det här funkar inte. Nä nu har jag 1 1/2 timme på mig att försöka somna om för sen ringer klockan nästa gång!


Födelsedag

2012-08-14 01:39:44
» Kommentarer(1) «


Glömde förresten, johans kusin fyllde år idag så.. grattis Anna! Hoppas att du haft en bra dag! Vi får fira dig mer på lördag och då får du en superkram av Lo! Hon verkar trivas så bra hos dig:)


Natt

2012-08-14 01:34:56
» Kommentarer(0) «


Har haft en fartfylld dag idag. Dagen började med en vända ner på stan för att göra några ärenden. Ett uppdrag var att leta efter nya byxor till Lo. Nästan alla hennes byxor har blivit för korta, och det känns så knas inom mig. Att min skrutt växer så fort.. Visst är jag glad att hon växer som hon ska men tiden går alldeles för fort, känns som att jag inte hinner mer. Även om denna tid nu är den bästa som varit hittills. När jag var på BVC för 3 veckor sedan så mötte jag ett annat par med en fyramånadersbebis. Vi börjar prata och dom sa till mig att "vänta tills hon blir ca sex veckor, då kommer allt bli lugnare och ni har kommit in i rutiner." och det stämmer verkligen. Jag tror att jag och Johan har blivit mer trygga i våra nya roller som föräldrar och skaffat oss ett rätt så bra rutinsystem. Vi har lärt oss Los olika signaler och kan i 90% av fallen tyda vad som är fel. Man märker på Lo att hon är gladare och mer harmonisk nu än innan. Och sen går ju utvecklingen framåt för henne och det betyder också mycket hur allt är här hemma. Hursomhelst. Tittade på kort idag på Johans mobil från tiden på bb när hon hade sin jordgubbspyjamas. Vi fick vika upp ärmarna och byxbenen var alldeles för långa. Plockade fram samma pyjamas nu och det fattas nästan mer än 6 cm på längden. Tog fram hennes små favorit jeans.. På snäppet för korta men det går att dölja om man drar över strumporna. Passade på att se om favoritbodyn som är gräddvit med rosa blommor på fortfarande passade. Nix! Inte den heller. Lite småpanik för jag insåg helt plötsligt att hon inte har så många byxor kvar. Alla snälla som gett fina kläder i present har tänkt samma, nämligen köpt allt i st 62-68.. Och jag själv har handlat allt i st 50. Så jag har idag rensat ut allt som hon vuxit ur och dragit med mig Johan för att leta på favoritplaggen i större storlekar. Jag är sån som har jag fastnat för ett plagg kan jag köpa det i alla storlekar. och eftersom det var ett tag sen jag köpte dessa har som börjat ta slut i affärena. Så idag jag jag flängt runt i alla fyra kappahlbutiker (älskar newbiekläderna) och hittat allt som jag sökte efter. Wohoo. Så stackars Lo kommer se lika dan ut i stilen som när hon var nyfödd tills några månader. Bara mamma (jag) är nöjd, så säger pappa Johan :) där fick han några extra pluspoäng av mig!! <3

Sanna och Tobbe har varit här ikväll och tittat på film. Det blev battleship (?) tror jag den hette med bl à Rihanna och Alexander Skarsgård. Den var sådär, har lite svårt med utomjordingar och sånt. Tre stjärnor av fem kanske? Ligger och väntar på att klockan ska bli två så jag kan väcka henne för sista måltiden för ikväll. Ju längre jag väntar dessto längre sovmorgon imorgon, även om den inte blir så lång. Ska hälsa på uppe på villa utsikten imorgon vid 10 så lär få upp vid 8 om jag ska hinna med allt innan. Phu! Nä nu säger jag hejdå till er! Kramar


Söndag!

2012-08-12 21:30:06
» Kommentarer(1) «


Idag har Johan hjälpt mamma och pappa att flytta. Eller det var pappa och johan som flyttade, jag och mamma åkte till barnens hus. Jag hade bestämt mig innan att det fick bli en bärsjal men när jag väl var där och hjälp av personal att prova på både bärsjal och sele så föll jag mest för selen. Gick runt i butiken med lo på magen och märkte knappt att hon hängde där. Så jag börjar med den, vi får se om sjalen kommer senare:) sist vi var där så hittade vi nappar i guld (inte äkta guld såklart) men vi köpte ingen då för dom var så dyra.. Men när vi kom hem så ångrade vi oss så idag när jag var där så slog jag till och det var den sista:)) så tjusig men den kommer bara att användas vid speciella tillfällen sen mest som prydnad. Tanken är att vi ska gravera in hennes namn och födelsedatum på den sen. Måste bara hitta ett ställe som gör sånt, vet ni var man kan göra det? På eftermiddagen kom Malin och Stella över och hälsade på. Med sig hade dom en liten present till lo, vi tackar så mycket. Stella har blivit så stor sen hon var här sist, på nationaldagen har jag för mig att det var. Sötnosen! Efteåt så åkte Johan på träning och jag passade på att röja lite här hemma medan lo sov. Blev inte klar så ska fortsätta imorgon.. :) mamma och pappa bjöd på middag, tre olika rätter att välja på och fick även med matlådor hem! Nu blir det filmmys och sen sovdags. Johan börjar ju jobba imorgon så då får jag och lo börja klara oss själva igen.. Den här gången kommer det nog gå bättre nu när vi hittat rutiner och börjat förstå varann! Härliga unge!!


Gunga

2012-08-12 00:11:49
» Kommentarer(0) «


I mars så var det typ bebiskväll på barnens hus där man kunde köpa utvalda saker till bättre priser som son brukar ha 1-2 ggr om året. När vi var där så köpte vi babyskydd och en sulkyvagn. Vi gick ihop med min bror och hans tjej för att köpa en gunga som går på batterier och eftersom dom skulle ha bebis 4 månader innan så passade det perfekt. Milla skulle växa ur den lagom till Lo skulle behöva den. Vilket är nu. Så gungan står hör hemma nu och Lo trivs i den korta stunder. Det finns 5 fartnivåer på den men än sålänge får hon bara åka på 1:ans i Max 15 minuter. Det är lagom för hennes rygg plus att hon innan komma till ro under den lilla tiden. Perfekt sysselsättning om man behöver lägga ifrån henne under en kortare stund. Rekommenderar den verkligen. Så småning om så ska hon få en riktig babysitter men som är så jädrans dyra och jag vill helst inte ha en beggad heller. Tanken är ju att den ska vara med ett tag så vill att den ska vara i bra skick! Vi har även köpt ett babygym tillsammans med Mumin på som lilla just nu använder flitigt. Det är så bra när man kan dela sådär!


Lördagskväll

2012-08-11 22:07:24
» Kommentarer(0) «


Ikväll fick det bli en godis och filmkväll här hemma medan Johan är ute på galej. Sanna är också här och hon hade köpt med sig jordgubbar! Och självklart så gör vi samma misstag som varje gång, vi väljer en skräckfilm som vi inte vågar titta på. Jag sitter med kudden för ansiktet Samtidigt som jag är inne och kollar bilder på instagram imellanåt. Sanna sitter och smsar med Tobbe som också är på galej. Och lilla lo sover så sött och gott i ena hörnet i soffan. Gosigos! Tidigare Idag tog Johan denna underbara kort, gulligaste kortet!!


Lördag.

2012-08-11 11:12:23
» Kommentarer(0) «


Idag mår man lite som man förtjänar. Det är inte så illa som det låter utan mestadels trött bara. Men vad gör det, 06:45 var jag och Lo vakna för matdags men sen somnade vi om igen. Klockan 10 var det dags igen och efter maten var hon pigg och ville upp och stå så det fick hon göra samtidigt som reprisen av top model Sverige gick i bakgrunden. Efter ett avsnitt somnade hon så nu ska jag passa på att vila lite:) sen blir det middag hos mamma o pappa och får jag bestämma så blir det en mysig filmkväll med godis efter det. Igår skrev johan "grogg är bättre än lördagsgodis" men det får han nog ta tillbaka till "lördagsgodis är bättre än grogg". sjukt bra kväll var det som sagt igår och Johan fick stå för uppdateringen av bloggen igår kväll när vi kom hem. Bokstäverna ville inte lyda mig så Johan skrev medan jag sa vad som skulle skrivas. Kanske ska fortsätta så, det var rätt bekvämt. Näpp nu är det vila!!


Hemma

2012-08-11 00:51:34
» Kommentarer(0) «


Ikväll vart vi barnlediga så vi passade på att gå ut och äta och dricka gott på tabazco. Vi beställde strawberry daiquiri när vi väntade på maten som bestod av fläskfilé med hallumi
Och zuccinikaka med valfri sås. Det till beställde vi in en sangria kanna som var supergod!! Självklart blev det efterrätt med vit chokladmousse.. Allt var helt perfekt! Gick vidare till cirkus där vi träffade Eddie. Det blev många nya drinkar som vi testa med en bartender som visste exakt hur vi ville ha dem! Det kunde inte blivit en blivit en bättre kväll, & jag är glad att det bara blev jag och Johan ikväll... Vi har aldrig vart ute bara jag & han, men jag kan säga att det här var en av dem roligaste kvällarna jag haft på väldigt länge. Självklart hade vi Lo i tankarna under kvällen men samtidigt så
Unnade vi oss den kväll som denna. Nu ligger vi i sängen alla tre och myser och ska snart sova! Tack för en underbar Kväll Johan min Darrrrling!<3


Lyckorus!

2012-08-10 18:21:33
» Kommentarer(1) «


Har ni sett? Dom här två får jag träffa VARJE dag, världens lyckligaste tjej är jag! Min underbara sambo och vår extremt fina och älskvärda dotter! Lyckoruset är högt just nu och mitt liv kan inte bli så mycket bättre än såhär.


Bärsele vs. Bärsjal

2012-08-10 14:47:31
» Kommentarer(1) «


Vår lilla tjej vill ju som sagt vara med och alltid nära så har nu bestämt att vi ska köpa någon bra bärsele som vi kan ha henne i. Babybjörn miracle har jag tittat på. Men har nu hört att bärsjal ska vara bra och bättre för ryggen. Själv tycker jag att den ser krånlig ut att knyta men kanSke en vanesak. Så behöver er hjälp nu, bärsele eller bärsjal?!


Tacoonsdag

2012-08-08 21:32:21
» Kommentarer(1) «


Det blev en tacoonsdag här hemma. Henke stannade kvar och som sagt kom Tobbe över också. Sanna kom över en sväng för att träffa Lo och gick just. Vi har precis satt på filmen the dictator, jag ska ge den en chans. Brukar vanligtvis inte gilla denna typ av filmer.. Morgondagen ser helt ton ut för vår del, inga planer alls. Känns lite skumt men det dyker säkert upp något..


Onsdag

2012-08-08 17:30:23
» Kommentarer(1) «


Redan onsdag och vi är inne på Johans sista semestervecka innan jag och Lo får sysselsätta oss själva. Vädret har varit sådär, värme och sol på förmiddagarna medan det regnat på eftermiddagarna. Vi har just haft besök av Johans två fastrar och pappa och snart kommer farbror Henke hit för att hälsa på! Lite senare har vi bjudit över Tobbe på mat, funderar på tacos? Ska snart ta en liten promenix till Coop för att handla det som behövs.. fullt ös här hemma!

Skulle klä på Lo idag och såg att hennes rosa små byxor är alldeles för korta, saknas ca 1-2 cm. Men jag tycker att dom är så fina så hon fick ha dom ändå. Fastän hon har sjukt mycket kläder så har mamma (jag) svårt att släppa taget. Jag är sån som köper samma kläder i olika storlekar.. Fastnar jag för något så är det kört!

Nu ligger hon och sover på mitt bröst och miljoner tankar far runt i huvudet. Hur man kan älska någon så mycket, hur fort det går. Att det ligger en liten människa här med egna tankar och egen vilja. Och en alldeles egen personlighet!! Hon har hunnit bli sex veckor nu och under den sista veckan har det hunnit hända så mycket. Hon är med mycket mer och tycker inte om när man lägger henne ner i vagnen tex när vi är ute eller shoppar. Hon vill vara med och titta och numer vill hon stå i knät( med hjälp förstås). Att sitta i knät när vi pratar men vill absolut inte ligga i famnen. Svarar med mimik när man pratar med henne. Älskade unge!! hennes leende är oslagbart, charmar vemsomhelst! Vår gobit!


Hurra!!

2012-08-06 20:28:05
» Kommentarer(0) «


Idag fyller min underbara sambo år! Jag älskar dig och hoppas vi gjort din dag bra!!


Måndag!

2012-08-06 14:22:59
» Kommentarer(0) «


För första gången på väldigt länge, kanske ett år sist så somnade jag framför tvn igår. Annars brukar det alltid vara så att det är Johan som somnar men inte denna gång. Jag var helt slut så Johan skickade in mig i sängen och han tog sista passet med Lo. Den här gången fick hon hälften pumpad mjölk och resten ersättning men inatt vaknade hon av magknip. Hon gnydde och drog upp benen var 10:e minut fram till 9 imorse stackarn. Och varje gång flög jag upp och trodde att det var något annat. Så det blev inte så mycket sömn inatt då Johan tog en promenad med Lo imorse för att jag skulle få sova en timme extra. Men det är 3 gången det händer nu, och varje gång så hade hon fått bröstmjölk(som hon inte får så ofta längre). Så funderar på om det kan bas något jag käkar son hon reagerar på eller vad det kan bero på. Idag blev det en lunch på spicy tillsammans med Emelie och larsa och nu åker vi vidare mot Ikea! Får se vad det blir för roligt att shoppa där:)


Blåbär

2012-08-05 23:42:15
» Kommentarer(1) «


Först kommer perioden då man blir så glad när jordgubbarna börjar komma. Då blir det jordgubbar och glass eller jordgubbar med mjölk, tårta osv. Men när sommaren kommer har man hunnit tröttna och börjar längta tills hallonen kommer. Vi har ju hittat ett ställe där dom har självplock på vägen till vår stuga i Flen men har inte hunnit åkt dit än med tanke på att man haft fullt upp med lo. Men nu har det äntligen blivit blåbärssäsong. Som jag förstått finns det hur mycket som helst i skogarna. De andra åren har jag passat på att plocka med barnen på jobbet när vi varit ute i skogen men tror inte att jag kommer komma ut i skogen nu med tanke på att Lo är så liten ännu så det blir till att fixa färdigplockat. 2liter för 50 spänn, hur bra som helst. Oj vad bekväm man blir men lätt värt det.


Hårband

2012-08-05 23:35:32
» Kommentarer(0) «


Just ja, Lo har ju fått ett urtjusigt hårband av moster som hon köpte i London. Hon är ju såå söt i den!


Helgen

2012-08-05 23:33:51
» Kommentarer(0) «


Har haft en fullspäckad helg varpå jag inte hunnit skriva så mycket här. När vi kom hem i fredags från tunapark så var vi bara hemma några minuter innan vi åkte till familjen blom/Wahlström. Vi grillade, drack lite vin och pratade.. Vid 2-tiden på natten fick Johan och Danne för sig att dom skulle bada i poolen. Jag, Jenny och Lo stog innanför inglasningen och tittade på, det hade hunnit bli lite kyligt och myggigt! Tillbaka in igen och där fortsatte vi lite medan barnen sov. Helt plötsligt hade klockan hunnit bli nästan 4 så då var det dags att bege sig. Som jag skrev i tidigare inlägg så sov vi hemma hos Johans föräldrar. I lördags så hade vi grillkväll hemma hos Johans föräldrar. Mina föräldrar och syskon med respektive/barn var och också inbjudna så vi vart en hel del :) det var riktigt trevligt och kom inte därifrån förän 12-tiden.. Och så idag. Idag har vi haft lite fika för Johans släkt eftersom Johan fyller år imorgon. Dom är så snälla, jag har tur som har fått en sån bra och omtänksam "släkt" att komma in i :) på kvällen blev vi bjudna på mat hos mamma och pappa och sedan fick vi följa med och titta på deras nya lägenhet dom köpt. Den var mycket större än vad jag trott, stor tomt och allt. Den kommer dom säkert trivas perfekt i. Nu är vi hemma (för en gång skull) bara vi och är. Vi har myst ner oss i soffan och Lo har legat och sovit i sitt rum för första gången. Det måste vi bli bättre på! Nu ska ni sätta igång nästa film sen blir det sovdags! Godnatt


Stiftelsen

2012-08-03 19:15:19
» Kommentarer(0) «


Det finns en låt som jag är helt fast vid just nu. Jag vet inte varför men på något sätt berör den mig så det slutar med att jag gråter varje gång jag hör den! Så fin och rösten gör den så bra!


Hemna

2012-08-03 19:02:44
» Kommentarer(0) «


Blev en liten spontantripp till tuna park idag tillsammans med familjen blom/Wahlström och sanna. Jag som skulle leta efter något till kräftSkivan och framförallt dopet hittade inget medan Johan som inte skulle ha något hittade såklart både snygga byxor och tröja. Sp typiskt! Ska snart iväg till dom igen på grillning och spelkväll. Jag och Johan ska ta ett varsitt glas rose så det blir till att sova över hos Johans föräldrar som också bor på bäckby! Här är en bild på filten som jag köpte igår, visst passade den bra?:)


Torsdag

2012-08-03 12:16:15
» Kommentarer(1) «


Igår åkte jag, Sanna, mamma och mormor iväg till åsby! Blev en lunch och lite kikande. Hittade en ny gammelrosa hissgardin till los rum. Ska ta en bild sen när den är tvättad, struken och uppsatt! Hoppas verkligen den blir bra! Sen är jag ett litet fan av diinglisar (tamdjuren), ett märke på mjuka barnsaker. Lo har två snuttisar, två speldosor, en sån där vagnhänge och en som hänger ovanför hennes vagga. Just "tamdjuren" har så fina färger; beige, vit och rosa som passar perfekt till vagnen. Hursomhelst så fick hon en supermysig filt i samma märke. Färgerna går ihop så bra och är supernöjd!! Vid fyratiden igår fick jag reda på att min bästa älsk hade fixat barnvakt till lo i smyg och skulle överraska mig med middag på varda och bio på tu man hand. Välbehövligt och så mysigt! Ett glas vin fick det bli, och efter 10 månader utan hade man nästan glömt bort hur gott det var. Men ett glas fick räcka :) bion vi var på var batman, hur bra som helst. Den förra var grym men denna var snäppet vassare! Se den om ni inte gjort det! :) men visst saknade vi lilla lo så direkt efter åkte vi och hämtade skruttan! Tack Johan för en mysig kväll! Just ja, haha vi håller fortfarande på att försöka få med Los leende på bild förra inlägget blev det ju en bild men vi kille ha en till. Då kan det sluta såhär


Vi väntar med tacos..

2012-08-01 19:45:17 Blogg
» Kommentarer(0) «


Snart kommer pappsen hem och vi har en glad liten (och stor) tjej som väntar här hemma. Vi har fixat tacos här hemma och bjudit över sanna och tobias på lite mat och ev. film.



Idag blev det bara jag och mamma som åkte runt, det blve inte åsby, Lo var lite för stökig för det. Vi åkte och åt lunch på ikea ist, vidare till barnens hus för att kolla hur det går med vår vagn som gått sönder. Eller ja, en liten plastbit har lossnat så ska se vad dom kan göra åt det.

Vidare till ica maxi för att handla, vi har ju haft tomt här sen vi kom hem från skara.

Fick besked från kyrkan idag att det fanns den tiden jag(vi) ville ha så nu börjar planerna för dopet starta igång på riktigt. vi börjar med att välja bland alla 100 kort på lo som ska vara på inbjudan... phuuu

Johan..

2012-08-01 00:46:30
» Kommentarer(1) «


Brist på sömn.. Här älskling, vi saknar dig!!


Hos mamma

2012-08-01 00:13:53
» Kommentarer(1) «


Tidigare idag när vi var på erikslund så mötte vi av en slump Danne med familj. Satt en stund på waynes och pratade och Johan och Danne fick en briljant ide att åka till tyskland.. Så 4 timmar senare är dom påväg men kommer tillbaka imorgon igen. Jag och Lo packade väskan och åkte hem till mamma. Som ni vet så tycker jag inte om att vara själv i våran lägenhet, det händer så skumma och oförklarliga saker där. Så mamma fick sällskap av oss! Imorgon ska jag ta med henne och Sanna på en liten utflykt, vart vet jag inte riktigt än. Förhoppningsvis följer dom med till åsby:) ska försöka sova nu, lo är precis matad och klar!