Lo 6 månader

2012-12-30 18:50:00 Blogg
» Kommentarer(0) «


 
Lo har redan hunnit bli sex månader som jag skrev i tidigare inlägg. Det går verkligen undan nu och jag vet faktiskt inte vad hon väger eller hur lång hon är, men att hon växer, det märks. Det är tur att det varit julafton så hon har fått nya kläder i julklappar, alltifrån klänningar till ytterplagg.. Storlek 68 har hon nästan helt växt ur så nu kör vi bara på st 74. Passade även på under mellandagsrean att köpa lite nytt, upp till storlek 80 tillochmed som hon förhoppningsvis kan ha mot våren..
 
Ända sen Lo föddes har vi haft turen på vår sida att hon sovit hela nätter i sin egna säng. Från 23 på kvällen och vaknat runt 8-9 på mornarna. Det var en tid i början då hon inte gick upp riktigt i vikt då vi fick lov att väcka henne var tredje timme även på natten för att ge henne mat. Men det behövdes bara i ca 2 veckor innan vi kunde sluta med det och vår prinsessa fortsatte att sova HELA nätter. Det var liksom som om man kanske hade det FÖR bra. Ändå tills nu har hon låtit oss få sovmorgon, varje morgon. Men för ca tre veckor sedan så blev det annorlunda. Det började med att hon fick jättesvårt att komma till ro på kvällen när hon skulle sova. När hon väl somnat så sov hon. efter några dagar så började hon gnälla och kunde skrika rätt ut mitt i natten och vara otröstlig i flera minuter innan hon somnde om.. Sen gick det över. TIllbaka till att sova hela nätter igen. Men sedan en vecka tillbaka så har hon vaknat varje natt/morgon kl 5. Prick 5. Tips om att försöka avleda och få henne att somna om fungerar ibland. Jag har tillochmed lånat två böcker om barns sömn där det kan finnas några förklaringar till detta.
 
1. Att det är tandsprickning på g, vilket gör de extra gnälliga på nätterna.
2. Att sömnen påverkas när dom är förkylda och deras matrutiner ändras.
3.Att hon är i en ålder där alla intryck tar mycket plats vilket kan störa barnets sömn.
4. Att det är mardrömmar som spökar..
5. Att hon är i en tillxätperiod då hon kan behöva ett extra mål under natten.
 
Alla dessa fem förklaringar skulle kunna passa in på Lo. Det konstiga är bara att hon vaknar just prick fem. Jag läste även vidare att om de har svårt med sömn har ingenting med att dom är otrygga utan det har med personligheten och utvecklingen att göra. Hursomhelst, jag hoppas att det går över snart, för vi saknar våra hela nätter.. =) Sen vet jag självklart att det är inget att räkna med utan det är bara en liten bonus.
Har ni tips eller varit med om det själva får ni gärna skriva, ingen blir gladare än jag,.
 
Hon har även hittat sin krypställning. Hon ställer sig själv i krypställning och står och gungar fram och tillbaka, det ser nästan ut som om hon står och juckar på alla fyra. Hon kommer inte fram än men jag och johan har gissat på att hon kan krypa om en månad ca. Vi får väl se nästa gång jag uppdaterar om det hänt än. =)
 
Vi har gått över till sexmånaderspurerna som hon älskar. Vi har nu bytt ut 3 av hennes måltider. Gröt på morgonen, pure till lunch och välling som sista mål. Där imellan är det ersättning som gäller.Och aproppå det så vill hon alltid hålla i flaskan själv. Om jag eller johan håller i slår hon bort våra händer och trar tag i den själv. Så¨nu behöver man bara titta när hon själv ligger och dricker ersättning/vällingen.
 
 
 
 

Dec. 27, 2012

2012-12-27 23:49:10
» Kommentarer(0) «


Idag blir Lo hela sex månader. Jisses vad fort det går nu. Tänk, om lika lång tid som gått, ja då är hon ett år. Tiden bara rullar på och tidsuppfattningen finns inte alls där. Först är det måndag och helt plötsligt har det hunnit bli torsdag och sen måndag igen. Julen har rusat förbi och snart är det väl påsk. Nja, det ska väl hinnas med lite annat innan dess.

Tänkte ge en bättre uppdatering på vad som hänt sist med Lo's utvecklig imorgon när jag sitter vid min dator, finns både bättre bilder och går mycket bättre och fortare att skriva inlägg.

Idag har vi iallafall varit på stan och ätit lunch och shoppat. Passat på att byta storlekar på några av Lo's julklappar, lika bra att köra på 74 så hon kan ha de ett tag framåt. vi har hämtat kartonger som vi kan börja packa i, möblerat om lite här hemma och sen haft en filmkväll..


<3

2012-12-27 00:55:04
» Kommentarer(0) «


Mina två hjärtan, de finaste i hela världen..


God jul!

2012-12-26 23:05:02
» Kommentarer(0) «


Jag hoppas att ni har haft en bra jul allesammans! Vi har haft en toppenjul tillsammans med familj och vänner! Det har varit tre intensiva dagar för oss alla och idag kunde vi bara slappna av, bara vara vi lilla familjen. Nu inväntar vi bara nyårsafton som kommer att firas i Dalarna med familj. Hoppas att vädret håller i sig så att man kan åka skidor. Lo's pulka står redo med nya åkpåsen i.

Just nu känns det som att vi har leksaker överallt här hemma, julklappar hit och dit. Och då är fortfarande hälften kvar hos Johans föräldrar som vi inte fick med oss. Och så är det bara en månad kvar tills vi flyttar så ska försöka att börja med packningen nu i mellandagarna så att allt inte kommer sen. Och det gäller att passa på medan Johan är ledig och kanske tillochmed att mamma och pappa är lediga och kan hjälpa till att passa Lo medan vi kör. Ska bli så skönt att det äntligen händer något :)

Jag vill tacka alla för dessa dagar. Trevligt sällskap, god mat, fina klappar, barnvakt till lo och alla som var med och gjorde Lo's första julafton till den bästa.

Juldagsfesten igår var det roligaste på länge, jätteroligt att ni alla kom. Jag hoppas att traditionen håller i sig och att vi även kör på nästa juldag, 4 året i rad.

Jag har inte tagit så många kort med mobilen utan har faktiskt använt min riktiga kamera för att få så bra bilder som möjligt. Såklart glömde jag den hos mamma och pappa så här kommer några iallafall!


Lördag

2012-12-22 23:05:37
» Kommentarer(0) «


Idag har vi haft en mysdag. Dagen började med att Anna kom förbi med julklapp till lilla Lo och en till oss. Johan var och klippte sig och när han var klar gick vi ner på stan för sista julshoppingen. Nu blev det inte så utan vi ska ner imorgon , igen!! Hursomhelst, mitt i allt gick vi förbi Tobbe och Sara för att lämna julkort och hälsa på. Fortsatte att gå lite på stan innan vi gick hem för att slå in paketen. Såklart har vi glömt att köpa tejp så det sket sig. Sen har jag inte hittat julklapparna som jag gömt undan.. :( så typiskt, imorgon ska jag leta i varje vrå.


Lo fick sova hos mamma och pappa/ mormor och morfar över natten. Så ikväll har vi varit barnfria och passat på att bowla och spela spel med vänner :) det blev en tidig kväll och nu ligger vi i soffan, Johan tittar på film medan jag skriver här och funderar var sjutton jag lagt klapparna! Så typiskt!


Fredag

2012-12-21 16:12:07
» Kommentarer(0) «


Imorse gick vi upp tidigt för att hinna med ett träningspass. Mötte upp två vänner med deras kottar. Bebisarna får vara med hela passet och ligger/sitter på madrasser framför så att man hela tiden har kontakt med dom.

Efteråt åkte vi hem och duschade, lagade lunch, vilat och städat lite här hemma. Ikväll ska vi åka hem till Johans föräldrar där alla samlas och har trevligt.


lite tankar

2012-12-18 23:45:44 Blogg
» Kommentarer(0) «


Jag har börjat fundera om Lo får ont i magen av sin gröt. Hon har blivit så fruktansvärt hård i magen de senaste två veckorna, är det någon mer av er "mammor" som kanske känner igen det? Vi har provat att blanda med både päronmos och katrinplommon men ingenting hjälper.. Kanske ska jag prova att ge risgröt istället för havregröt? vad tror ni, ni som har mer erfarenhet? ikväll får hon prova välling istället för gröt, fast det kanske är samma sak?
 
Imorgon är det öppna förskolan som gäller och senare på eftermiddagen ska vi ner och leta julklappar. Det gäller att passa på medan det är någolunda lugnt på stan. Snart börjar väl stress-yran, och inte att tala om vad folk det kommer vara i helgen. Har bara två kvar att köpa men det är även de klurigaste.. får fundera lite på vad som ska hittas på..
 
Johan är på träning så då passar jag på att ha lite egentid här hemma. Det är ju en så pass bra tid då Lo sover för kvällen så då har man tid till lite annat som man inte riktigt hinner mer under dagtid. Sanna kom över en stund med en flaska alkofri glögg. Har pratat julklappar, juldagen, hus.. Appropå hus så var vi på en husvisning idag. Inte riktigt som vi tänkt men den kan vara intressant. Vi får se, vi ska vänta tills efter jul då mäklarna tipsat om att det kommer komma ut många fler annonser. Hoppas det kommer någon som passar just oss. Vi bara går och väntar efter den rätta nu, så det kommer säkert bli en del husprat i bloggen då stora delar av tankegångarna går åt till detta. Vi vill ha ett hus som är fräscht men ändå så vill vi ha halvt renoveringsobjekt. Inte allt för mycket men man vill ju ändå ha som man själv vill, alla har ju olika smak. Och då spelar det ju inte någon roll om köket är nytt om det ändå inte är så som man vill ha. Så därför satsar vi på ett halv klart hus. Det viktigaste är utsidan/fönster är okej, men det som är invändigt vill vi nog göra om själva så som vi vill ha det. Det är så synd att vi inte sålde lägenheten tidigare i höst, då hade vi kanske haft ett hus att julpynta fint i nu. Jag hade helst velat ha en julgran uppe nu men det är ingen ide att riva fram allt när det ändå ska vara nerpackat senast om bara någon vecka. Efter nyår är det bara att köra igång så man slipper flyttstressen.. Och det är igentligen perfekt nu när jag är hemma på dagarna..
 
Det har inte blivit så mycket bilder än, varken här eller på instagram. Med min mobilkamera tycker jag bara att det blir grumliga bilder. Systemkameran är återlämnad. Så nu måste jag bara leta fram en utav alla mina kameror. Problemet blir nog bara vart alla laddare är gömda.. Sen hoppas vi på fler och bättre bilder!
 
Bjuder på en bild som togs häromdagen på söta Lo efter en härlig lunch med spagetti och köttfärssås (barnmatspure alltså). Soffan såg lika fin ut den´som Lo. Tur att johan inte fick syn på det bara..
 
 
 
 
 
 
 
 

Lugn dag

2012-12-18 10:33:22
» Kommentarer(0) «


Mitt körkort har kommit för ca 1 vecka sedan men det jädrans utlämningsstället har öppet mellan 8:30-10 sen har dom lunchstängt??! Till kl 15 och sen öppet igen till 18. Och jag har åkt dit tre ggr och varje gång har det varit stängt, jag blir så trött! Det är ju dagtid man vill göra såna här ärenden. Jaha, bara vänta till kl 15 då..

Idag blir en dag hemma för att börja organisera allt här inför flytten. Och ett försök att hitta julklapparna som jag gömt undan inför lägenhetsvisningarna..


För övrigt har Lo fått tillbaka sin förkylning. Så nu är det lite oroliga nätter som varit, stackars Lo. Jag hoppas för hennes skull att det går över snart.. Så ska hinna gå till Apoteket idag o köpa näsdroppar så vi har här hemma. Kör koksalt på dagarna och nezeril på morgonen när hon vaknat och på kvällen innan sovdags. Och snorsugen emellanåt. Har fått in en bra kombination där som vi tycker fungerar bra. Hennes hosta är tillbaka igen så nu ska vi börja med hennes ventoline igen som hjälpte förra gången hon var hostig.

Humöret är det inget fel på iallafall. Glad och pigg, precis som det ska vara! :)


Planer!

2012-12-17 21:56:05 Blogg
» Kommentarer(0) «


Helgen har för övrigt bestått av julpyssel, julbord, besök av sara o tobbe, babysim.. Fullt upp. Och veckan fram tills jul är rätt så fullbokad den med. Kan ni tänka, en vecka kvar till jul. Denna kommer bli speciell, Lo´s första. Inte för att hon kommer förstå så mycket kanske men det är en början. Vi har tur som har våra föräldrar som bor nära så vi kan åka i mellan. Tråkigt att inte kunna fira jul med danne & jenny + barnen, men det firar vi på uppesittarkvällen istället. På juldagen kommer vi ha vår traditionella juldagsfest, fast hemma hos sanna och tobbe. för det första bor dom större och sen blir det halvt en inflyttningsfest för dom. Själv så kliar det i fingrarna, jag vill att denna ska bli så bra så har hittat på massa skoj som kommer komma upp den kvällen. Sanna skrattade åt min lilla mindmap som jag skissade på. Lika bra, för annars glömmer man!
 
 
 
 Förra året så berättade vi för alla vänner att vi skulle bli föräldrar och den dagen kommer aldrig att glömmas.
 
 

tom cat

2012-12-17 21:22:38 Blogg
» Kommentarer(0) «


jag vet att jag är lite efter men jag tycker det är så roligt med tom cat. Och roligare att skriva egna texter. Sista veckan innan Lo kom så gjorde jag världens roligaste dikter till johan som han fick en gång om dagen när han var och jobbade. Riktiga rim som vi hade så roligt åt. Tror inte att jag vågar publicera dom här men kanske hittar jag på någon ny som jag kan visa.
 
Hursomhelst så hade jag inget att göra häromveckan och gjorde en liten låt om Lo. Och eftersom min sångröst inte är den bästa så fick tom cat hoppa in! =)
 
 

Lägenheten såld!

2012-12-17 21:15:30 Blogg
» Kommentarer(0) «


I fredags fick vi ett bud på vår lägenhet vilket vi tog och är så nöjda. Det var lite under det som vi hade tänkt men tillräckligt för att vara bra, Idag var vi och skrev på kontraktet och vad skönt det kändes. Nu kan vi äntligen börja kolla på hus och känna att vi inte har några hinder. De hus som vi har varit med och budat på har gått till andra familjer som redan hunnit bli av med sina lägenheter/hus. Så nu kanske vi har turen med oss också. Ett steg närmare!
 
i fredags firade vi lite men idag gick vi ut och åt medan Lo fick vara hos sanna och tobbe. Och han som köpt lägenheten är en medelålders man som precis separerat och det känns också otroligt skönt. det hade nog känts konstigt att åka förbi lägenheten och sett att det är värsta festerna, precis som vi hade.. Nu blir det inte så =)
 
Kruxet är att han vill ha den redan 1 februari och det gick inte att ändra. Så frånochmed 1 feb är vi bostadslösa än sålänge. Vi har ställt oss i bostadskö och det ser ljust ut men i värsta fall flyttar vi hem till någon av våra föräldrar. Tror ingen klagar att få träffa Lo varje dag =)
 
 

Fredag!

2012-12-14 12:23:53
» Kommentarer(0) «


Jag har precis lagt ner Lo i vår säng efter att hon somnat i min famn. Jag har kommit på ännu ett nytt knep för att hon ska somna och det funkar så bra! Att få lyssna på hennes halvsnarkningar, känna henne andas och när hon ligger så oskyldigt söt och sover, man kan fastna med blicken i en evighet. Men kommer på mig själv att jag har lite saker jag måste passa på att fixa med (som att skriva här, eller) innan hon vaknar.

Solen skiner och snön faller så fint och jag känner på mig att det kommer bli en bra dag idag. Nu väntar vi bara på ett besked sen är dagen perfekt! :)


Lucia

2012-12-13 22:23:39
» Kommentarer(0) «


Det har varit en lång dag idag vilket både märks på mig och Lo. Morgonen började på öppna förskolan där vi mötte vänner med sina bebisar som sedan fortsatte nere på BVC där vi träffades i föräldragruppen. Mer matprat vilket behövs för jag känner mig lite snurrig om allt. Efteråt gick vi hem och hämtade bilen för att vara snälla och hämta Johan på jobbet. Det var ju så kallt ute så ville inte att han skulle behöva gå hem. Åkte och handlade och sen, äntligen fick vi ta kväll. Johan och Lo sover och jag väntar på att klockan ska bli 23 så jag kan mata lo och också gå och sova!

Eftersom det var lucia idag så fick lo vara klädd som en pepparkaka under förmiddagen.


Ingen bra dag

2012-12-12 19:53:28
» Kommentarer(1) «


Igår kväll innan vi gick och la oss så tog jag tempen på Lo och då hade hon på gränsen till feber. 38 grader men det märktes knappt. Istället så vaknade jag med världens huvudvärk imorse och jag var nästintill helt borta. Mycket i huvudet nu och med en sprallig och lätt rastlös Lo hinner man knappt äta på dagarna utan får vänta till middagen när Johan kommit hem. Det är också en utav orsakerna kanske att huvudet värker. Fick en glad nyhet idag iallafall och kommer nog berätta mer imorgon när jag vi vet mer! Men som sagt, mycket nu..

Johan är och firar sin farfar som fyller år idag och Lo fick följa med. Själv stannade jag hemma för att passa på att vila lite grann..


att man aldrig lär sig...

2012-12-11 21:39:12 Blogg
» Kommentarer(0) «


Idag var Lo och fick sin vaccination och det gick faktiskt bättre än väntat. Johan var med och fick hålla i Lo medan jag stod i bakgrunden och fick svälja mina tårar. Hennes gråt bara skär sig i mitt hjärta, det är en helt annan ton än när hon gråter för att hon är hungrig eller trött. Som tur var så repade hon sig rätt så fort, tog 1 minut innan man fick se hennes fina leende igen. Hon hade vuxit 1 1/2 cm på tre veckor så nu går det verkligen undan.
 
Nu har det äntligen blivit budgivning på lägenheten och det ser bra ut än så länge men vi hoppas att det går lite högre ändå. Igår hade det ringt en tjej som ville komma och titta så vi ordnade en tid idag på em eftersom vi ändå skulle iväg till jobbet och titta på Jack som var med i luciatåget. Så det var bara att sätta igång med plock och städ igen och vi har nog aldrig haft så rent och och fint som under denna period. Bara inte någon öppnar garderoberna för då ramlar allt ut som annars har stått framme. Det värsta är mitt fiskminne, jag sorterar, lägger iordning och gömmer undan saker.. Och glömmer såklart bort vart de ligger. I värsta fall så kommer det inte komma fram föräns vi väl flyttar! Stackars Jack och Milla som får vänta på sina julklappar så länge, haha.
 
Luciatåget då. Att man aldrig lär sig. Jag vet att det är utomhus. Jag vet att alla andra år har det varit svinkallt och blåsigt. Jag vet att man blir kvar där ett tag då det säljs lotter, korv, bröd osv. Man ska hinna prata och träffa barnen och föräldrarna. Jag visste allt detta men ändå så hade man för lite kläder på sig. Tillochmed de nya termobrallorna stannade hemma, de som hade varit helt perfekta där. Men nej nej. Nästa år, då banne mig, SKA jag på med sockor, termosar och tjocktröja under jackan. Jag är fortfarande kall som en isbit och sjukt sugen på varm choklad men kylen står tom så det är ju bara att glömma. Och inte har jag lust för fem öre ens att klä på mig och gå ut i kylan för att köpa heller. Så kanske, kanske väntar jag och skickar ett sms till Johan när hans träning närmar sig slutet så kanske kanske han är snäll nog att åka förbi någon bensinmack!
 
Idag under vårt försök till att få ett bra julkort så lyckades vi ta denna fina bild. Tyvärr blev dom inte bättre än så och funderar starkt att gå ner någon dag i veckan till någon av fotograferna här nere på gatan.
 
 
 

Nu funkar det!!

2012-12-10 22:05:14
» Kommentarer(0) «


Äntligen fungerar bloggappen igen, så nu kommer fler inlägg (hoppas vi på)!
Har börjat känna mig konstig idag, frusen och magkrångel. Somnade nästan sittandes med Lo i knät nu på kvällen, inte likt mig! Hoppas att det inte blir något för nu vill jag hålla mig frisk!


min önskning slog in!

2012-12-10 01:22:00 Blogg
» Kommentarer(0) «


Förresten, som jag skrev tidigare så har babyprofsen en julkalender som öppnar en lucka för varje dag. Vi har köpt en pulka och en stokke tripp trapp stol som vi fick för bättre priser än vad dom igentligen skulle ha kostat. Imorgon är det dags igen och denna gång pippi dregglisar som är helt perfekta. 4 för 100:-, perfekt. Passa på!!
 
 
Och häromdagen så ville dom ha önskemål om vad dom skulle ha i luckor framöver och eftersom att Lo dregglar mer än vanligt så behöver dom bytas rätt ofta. Så en liten önskning från mig och idag kom det upp på facebook.
"Det lönar sig att önska" och tadaa. Det blir att åka dit imorgon innan sthlm, har redan börjat fundera ut vilka färger.. hmm.. Att hitta saker/kläder till Lo börjar snart bli som ett beroende för mig....bra eller inte bra. tja. jag antar att jag får tagga ner lite. Men det är svårt att motstå när de är så bra priser.
 
 
 

Lo, 5 månader!

2012-12-10 00:55:02 Blogg
» Kommentarer(0) «


Ja, Lo har ju blivit fem månader nu, ja 5 1/2 faktiskt, så jag tänkte posta en liten kort uppdatering om hennes utveckling innan det är dags för sex!!! månadersuppdateringen. Såg att jag glömt den när jag kikade igenom bloggen.
 
Lo sitter helt och håller själv nu och det har hon gjort redan sen hon var fyra månader. Skillnaden nu mot då är att hon hittat balansen och när hon väl är på gång att tippa omkull så hittar hon direkt och håller sig kvar uppe. Vi har rensat mamma och pappas förråd och där hittade vi min hunds gamla hundbädd som jag gjorde rent och satte ett påslakan över. Fick iden ifrån öppna förskolan och den funkar lika bra hemma som där bara att den är lite mindre men passar perfelt för ett barn. Där kan hon sitta och pilla och trixa med sina leksaker långa stunder medan vi vuxna tittar på tv eller har annat att fixa med, utan att vara rädd att hon trillar omkull och gör sig illa. Tänkte att jag skulle försöka få till en bild så ni ser hur jag menar.
 
Hon rullar och vänder på sig nästan så fort vi lägger henne på rygg. Hon kan vända sig från rygg till mage, men inte tvärtom. Vi håller på att försöka träna det eftersom när hon vänder sig från rygg till magläge så blir det jobbigt för henne efter en liten stund och då vore det bra om hon kom på att hon faktiskt kan vända sig själv.
 
Ingen tand i sikte ännu, mamma sa att hon tyckte att hon kände en men jag tror mer att hon inbillat sig. Ioförsig skulle det inte vara så konstigt, Lo dreglar mer än någonsin och ska bita i allt hon ser och känner. Men jag tror vi får vänta ett tag till innan vi ser något.
 
Rutinerna har kommit igång mer nu, jag vet på ett ungefär vad som händer och när det händer. Lo är också ganska medveten om vad som händer men tycker ibland att hon kan få bestämma själv när hon ska sova osv. Det tycker inte vi. Men vi fortsätter att kämpa vidare, kvällarna är det inga problem med utan mer vilostunderna på dagtiden. Återkommer senare hur det gått.
 
Man märker att hon är mer rastlös nu än tidigare och att hon kräver mer utav en. Hon vill vara med mer och titta och lyssna på allt.
 
Maten då. Hon äter i princip allt som severas. Däremot är jag lite hönsmammig och är så försiktig med maten, vad hon äter, hur mycket hon äter och hur hon mår efter maten. Hon älskar gröten, de flesta pureer, ersättningen.. Jag tänkte passa på att gå igenom maten när vi ska til bvc på tisdag. Är orolig ifall hon får för lite/mycket mat och hur man ser att dom verkligen är mätta.  

Krångel

2012-12-10 00:37:18 Blogg
» Kommentarer(0) «


Blogg-appen håller på att krångla igen, därav glesa inlägg. Jag skriver ju alltid ifrån telefonen när jag bloggar, dels för att det går fortare och dels för bekvämligheten. Sen är nästan alla korten som jag tar tagna med mobilkameran så det blir smidigast.
 
Det snöar och snöar och det blir bara mysigare och mysigare. Vi provåkte Lo´s nya pulka idag och jag tror att hon satt rätt bra i den. Jag tror att den kan vara roligare för henne eftersom att hon kommer upp och ser mer än att bara ligga i liggvagnen. Tyvärr så blåste det lite för mycket och det var inte många grader ute så vi vände och tog med oss Lo i vagnen istället. Och tur var väl det, Lo somnade innan vi ens kommit ut på cykelbanan.
 
Igår så var det visning på lägenheten, igen. Hra inte hört något än men hoppas att mäklaren ringer imorgon och berättar hur det gått. Och medan det var visning så passade vi på att möta upp mamma och pappa för en lunch nere på stan. De var snälla nog att passa Lo en timme innan så vi kunde fixa och städa det sista innan visningen. Efteråt så åkte vi hem till Johans föräldrar där det var glöggmingel med många ifrån hans släkt. Sen var igentligen tanken att vi skulle vidare på 25årsfest men det blev inställd men vi hade ju redan fixat barnvakt över kvällen/natten.. Så vi tänkte passa på att gå ner på stan, bowla och träffa vänner. Istället slutade det med pizza, film, spel, och tvkväll. Mycket mysigare och mer tid för varandra. Lo sov hos sin farmor och farfar (johans föräldrar) och det hade gått hur bra som helst. Det var första gången hon sov där. Imorse var det att gå upp tidigt och hämta Lo för att sedan åka iväg på babysim. Jag var inte med denna gång utan jag agerade kameraman(kvinna) och fotade på sidan om. Under kvällen har Henke varit här och hållt oss sällskap. Han hade köpt med sig mat från spicy hot medan jag och johan stog för efterrätten. Som jag äntligen lyckats med. Fannys recept på tre ingridienser kunde inte misslyckas och det blev så bra. Men vi fuskade lite med tiden i kylskåpet men det vart bara något poängavdrag, annars helt ok.
 
Imorgon ska jag, Lo, pappa och Sanna åka till sthockholm för att hälsa på min farfar och farmor som har blivit så dåliga. Det blir väl det enda julbesöket där som vi hinner med för annars har vi fullt upp ända tills efter nyår.
På tisdag är det dags för Lo att ta sin andra vaccination och Johan ska få följa med denna gång ifall det skulle sluta med att jag står och tjuter som sist. Jag hoppas verkligen att hon inte blir dålig av den för om allt går som det ska så ska jag till jobbet för att se årets Luciatåg. Det gäller att klä sig varmt, tåget är ute och hela förskolan gör det tillsammans. Det går drygt 80 barn på förskolan så räkna med att varje barn kommer med båda sina föräldrar. Sen följer gärna farmor/mormor, farfar/morfar med och tittar och så kanske det finns några äldre/yngre syskon som följer med som inte går på förskolan. Det kommer bli rätt mycket folk och jag passar självklart på att gå och titta, första året som jag själv inte behöver vara med i tåget. För en gång skull kanske jag hinner kika runt lite vad som finns till försäljning (bröd och bakverk) och lottdragning m.m. Och allra mest, att få träffa "mina" underbara barn som jag inte träffat på väldigt länge. Åh vad jag saknar dem!
 
På torsdag är det luciafika på öppna förskolan då man får komma om man har bebisar under 10 månader. Vi kommer nog vara där, som alla andra torsdagar, och jag hoppas på att Lo kan ha sin tomtenissadräkt som jag köpte i oktober när kappahl stängde ner i skrapan.
 
Ska föresten köpa kort på actic, ett 10-gångskort. Går ju redan på friskis men jag har fått tips från föräldrar att dom har pass på fredagar då man får ta med sig sina bebisar och det är ju helt perfa!
 
Ja, en liten uppdatering om vad som hänt och vad som komma ska. Man vet ju aldrig när nästa inlägg dyker upp då den förbaskade appen ska krångla hit och dit, jämt och ständigt. Bjuder på lite bilder och ett videoklipp från dagens babysim.
 
 

Buss..

2012-12-07 00:08:01
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit på öppna förskolan på bäckby. Bara att ta sig dit och hem var en liten nervös upplevelse. Jag vet att plogbilarna gör sitt bästa och försöker hinna med men jag tänkte iallafall att om man ändå tar cykelbanan så kanske dom lika gärna kunnat göra ett spår till busshållsplatsen. Men där hade jag fel. När jag kom dit imorse så var det helt omöjligt. Dom hade plogat upp snövallar som man var tvungen att ta sig igenom. Lycka till med vagn. Jag gick fram och tillbaka för att hitta en lösning och att det är små hjul där fram på vagnen gjorde det inte så mycket bättre. Tillslut så såg jag en liten liten stig under träden där det inte kommit så mycket snö, så där fick jag dra vagnen baklänges/lyfta för att komma fram. Svettigt men det gick. Bussen kom, vi kom knappt på eftersom det var ännu en snövall precis där man går på. Men med lite slit gick det. Hela bussresan till bäckby så gick tankarna hur sjutton jag/vi skulle komma av bussen. Eftersom att jag bott på bäckby i stort sätt hela mitt liv så vet jag att där plogas det aldrig.. Möjligtvis två-tre dagar EFTER det slutat snöa. Skulle jag få gå av mitt på bilvägen? Skulle jag få någon hjälp? Men jag blev imponerad. Det var plogat vid busshållsplatsen så det var nemas problemas! På väg hem hade jag stämt träff med Sanna på Coop hemma vid oxbacken. Jag hoppades att dom hunnit plogat där men för säkerhetens skull så fick jag be Sanna komma och hjälpa mig ifall det fortfarande var massa snö.. Vilket det såklart var. Värre än det förra. Bara massa modd och bussen kunde knappt sänka ner, så vi hjälptes åt och sen var det lugna puckar.. :)

Tanken var att vi skulle baka när vi kom hem men det slutade med att JAG bakade medan sanna lekte med/passade Lo. Och jag som avskyr att baka. Jag följde receptet till punkt och pricka just för att det alltid annars går fel. Och gissa vad. Visst blev det en soppa av alltihop. Resultatet skulle bli en saftig buddapestrulle och en sockerkaka på äggen som blev över. Jag tror att Johan åt av sockerkakan för att vara snäll.. Han sa att den var god samtidigt som det lät som han knaprade på en knäckemacka. Buddarullen var alldeles geggig så när vi provsmakade så fick jag akut spotta ut för jag fick kväljningar. Bra gjort jessi! Jag tror att jag nyss har gett mig själv ett livslångt bakningsförbud!

Imorgon kväll blir det lugnt hemma, johan ska på julbord med jobbet. Så jag antar att jag och lo får en ensamkväll framför xfactor och en bra film, en film som jag för en gångs skull får välja :)


Kvällen...

2012-12-05 21:07:25 Blogg
» Kommentarer(0) «


Nä, inte kunde vi hålla oss hemma när johan slutade jobba heller. VI åkte iväg till erikslund för att leta vinterfodrade skor till johan men inga dög, såklart. Så vi gav oss och åkte till ikea istället. Det var nästan helt tomt. Så man kanske ska passa på att åka och handla och gör alite ärenden dagar som denna. Tyvärr såg vi en liten olycka på vägen vid bäckby så det gäller att åka försiktigt. Och ännu mer försiktigt när man har det mest värdefulla man har i bilen. Vi köpte nya kuddar och nya lakan så nu är dom nere i tvättstugan på tvättning. Tycker bättre om när dom är torkade i torktumlaren än när de hänger på tork, dom blir så hårda då.
 
Lo har precis somnat så nu ska vi ta lite glögg med peppisar och ost och titta på stalkers och sedan kalla fakta där det handlar om hells angels.
 
Imorgon hoppas vi att snön ligger kvar men inte lika mycket blåst. Ska försöka bege oss till öppna förskolan på bäckby, det var ju två veckor sen sist. Det blir buss, det är smidigast. Johan får ta bilen för det blir bara bökigt att skrapa rutor och så kanske man har inplogad bil och kör fast osv. Det är en sak om man är ensam men nu är ju Lo med så då blir det inte roligt. Min volvo står hemma hos mamma och pappa på lite semester medans detta väder härjar!
 
 
 
 

TIll alla gnällspikar...

2012-12-05 16:32:49 Blogg
» Kommentarer(3) «


Jag kan bli lite irriterad när jag läser och hör alla som klagar på andra "som framställer sitt liv som perfekt på facebook och bloggar osv." Framförallt efter att dom hade med en liknande scen från solsidan. So what?!
 
I min blogg fokuserar jag på det som är bra och vad som jag själv blir glad utav. För mig ger det ingenting att sitta och klaga att "ungen skriker så att jag inte får sova på nätterna.." eller att "nu är johan en skitstövel som...". Ja ni kanske förstår. Och när jag skriver så låtsas jag inte som om jag har ett perfekt liv genom att bara skriva bra saker. Nä, att Lo kanske har haft en jobbig natt är liksom ingenting mot allt annat som hon lyser upp med. Det väger upp. Det är ingenting som förstör min dag liksom så att jag behöver "skriva av mig".. Samma sak om johan och jag haft en diskussion och inte fattar alls hur han tänker. Varför skulle jag hänga ut det? Och sen vet jag att folk gottar sig hellre än att sympatisera. Dom behöver höra negativt om andra för att kunna höja sig själva, så varför skulle jag ge dom det? Och hur kul är det att bara läsa saker som är negativa? allt gnäll? Jag själv tycker att det är så trist att sitta och läsa så att jag nästan spyr. då väljer jag att inte läsa. Gör samma sak om ni stör er på det. Ni behöver inte läsa. Ni behöver inte bry er ifall jag och alla andra positiva människor har en bra dag.
 
För några veckor sedan så fick jag en kommentar på bloggen varför jag skriver allt som om det vore perfekt och om Lo ALLTID är lika glad som man ser på bilderna jag lägger upp. Självklart så är hon inte alltid glad. Det tror jag att ni fattar. Men det är då jag vill och väljer att fota. Det är det som jag vill komma ihåg när jag ser tillbaka på bilder. Inte en ledsen Lo.
 
Jag själv har i nästan hela mitt liv försökt att se allting positivt. Provar att vända på saker och ting och jag tror att man själv blir en gladare människa utav det istället för att leta fel hela tiden. Att hitta något/någon att gnälla på. Precis som nu när alla gnäller om att alla skriver om sitt liv som om det vore perfekt. Men vet ni? För mig är mitt liv helt perfekt. Jag har en helt underbar sambo. En frisk och helt underbar dotter. Bor i en fin lägenhet som jag trivs bra i även om jag vill flytta härifrån så är det för att jag vill bo större. Jag har ett jobb som jag trivs med. Jag har en familj som bryr sig och som umgås rätt mycket med varann. Vi alla är vanliga människor med sina egna problem och olika vardagssituationer.
 
Håller ni inte med? Jag väljer själv att dela med mig att mitt "perfekta" liv och ni väljer att läsa om ni vill. Jag döljer inte men väljer att lägga fokus på det som är bra.
 
Massa svammel men med en liten bebis som vill leka är det inte det lättaste att skriva. Jag hoppas att ni förstår vad och varför jag skriver detta.
 
 
 
 

Ut av det onda kommer alltid något gott..

2012-12-05 15:44:50 Blogg
» Kommentarer(0) «


 
För några år sedan förlorade jag en sex år lång relation. Hon vann honom, i grund och botten en väldigt bra kille.
Jag förlorade honom och min trygghet som funnits där..  
 
Idag kan jag med stolthet och ärlighet säga att jag vunnit mitt eget första pris. Jag har funnit mitt livs kärlek som jag hoppas ska finnas vid min sida i många många år till. Han har gett mig en bonus på vår kärlek, nämligen vår underbara lilla dotter, Lo. Att se dom tillsammans ger mig rysningar och lyckoruset i mig bara flödar. Jag vet med egna erfarenheter att med allt ont så kommer det något gott utav det. Det blev VI, OSS och tillsammans är vi vår egna lilla familj. Jag älskar dig Johan!
 
 
 
 
 
 

snöväder

2012-12-05 15:35:42 Blogg
» Kommentarer(0) «


Idag är en sån dag som gör att man helst av allt bara vill stanna hemma. Snöstorm, kaos, blåst och allt annat som man ser när man tittar ut genom fönstret. Självkart skulle jag och sanna trotsa vädret för en storhandling på ica maxi. Det är så skönt att åka dit under förmiddagen då det knappt är något folk att trängas med där. Som sanna sa; "Äh det snöar ju bara lite granna".. för det första så var det ju HELT oplogat på vägarna. Vi trodde att dom hade hunnit med de stora vägarna med icke. Så det blev en liten upplevelse att åka både dit och hem. Men även fast det är snökaos så kan jag inte annat än att tycka att det är supermysigt. Hade jag jobbat hade jag förmodligen inte tyckt det men nu när man kan välja att vara inne eller ute så.. tända ljus, göra varm choklad, och filtar i soffan.. helt underbart! Sen tittar jag ut genom fönstret och ser alla som kämpar i snön. Bilarna, MÄnniskorna. En som tyckte att moppe var en bra ide. En stackars pappa som drar en barnvagn baklänges för att skydda barnet mot snön som snöade in samtidigt som han drar de äldre barnet i en pulka.Cyklister som kämpar i motvind och snö i hela ansiktet. tja, vi har det rätt så bra här inne. Stackars johan och alla andra som måste ut i snökaoset.
 
 
Lo har fått sin första pulka idag. På babyproffsen så säljer dom ut bebispulkor idag flör endast 149:-. Dom har julkalender och för varje lucka är det ett nytt erbjudande. Lo fick ärva en fin pulka i våras men när jag tog fram den häromdagen så var det en spricka i den. Så erbjudandet kunde inte ha passat bättre än nu.
 
Lite om shm då.. (swedish house mafia). Jag Sanna och Johanna åkte tidigt till sthlm för att få lite tid för shopping innan det var dags.. Johanna gick loss i affärerna medan jag och sanna tog det lite lugnare med tanke på att vi skulle åka till london dagen efter. Efter några timmar kom även killarna och vi checkade in allesammans på hotellet. Observera att jag packade ner johannas och emelies biljetter i johans väska innan jag åkte hemifrån.
 
Vi gjorde snabbt iordning oss, en pytteförfest innan det var dags att åka. Johan gjorde iordning sig hos killarna och han mötte mig och gav mig två biljetter. Det jag inte visste var att det var två biljetter, men min och sannas biljett som berg hade tagit hand om som han gett till johan för att ge vidare till  mig. Jag antog självklart att det var biljetterna som jag packade ner i johans väska. När vi kom fram till arenan så fattades det två biljetter. Vi släppte av johanna som mötte upp emelie med deras biljetter och jag johan sanna och berg fick åka tillbaka och leta. Vi skrev ut nya och hoppade in i taxin. när vi kommit en bit så såg vi att receptionisten skrivit ut fel biljetter så det var bara att vända igen. Efter vi skrivit ut rätt biljetter så åkte vi till arenan igen. Och precis när vi nästan kommit fram så kommer vi på att det är iallafall fel biljetter. Dom vi skrivit ut var dom som johanna och emelie gåt in på. Så det var bara att åka tillbaka ännu en gång, springa upp i ALLA våra rum och rota igenom. HIttade inga biljetter. Sanna och Berg kom in till vårat rum och lyfte på en stor tidningshög och där låg dom!!
Så äntligen typ 2 timmar senare så var vi på plats i arenan. Kvällen var magisk, sjukt mycket folk och bra musik.
 
 
Dagen efter så var det dags för London. Mycket trevligt och en upplevelse i sig. Självklart blev det bara massa shopping och goda resturangbesök. Fanny tog iallafall rekordet i trosshopping, 125 par.. Jag själv köpte nog det oväntade köpet nämligen ett fint överkast till Lo´s rum. En halv väska fick jag offra men det var det värt.
Det bästa med resan var att få komma iväg med vänner och göra något roligt, Ännu bättre var det att få komma hem igen. Möttes på flygplatsen av min härliga sambo och fin fina dotter. Med sig hade dom en ros. När jag kom hem stod en stor bukett med vita tulpaner på bordet (som jag älskar) och en liten present.
 
Foton lånade av Fanny,
 
 

Hello

2012-12-04 23:43:36
» Kommentarer(0) «


Nästan två veckor sen sist, jag vet. Inte en dag har gått utan att vi varit iväg. Shm, London, julpyssel, babysim, tupperwareparty, pinglan, kalas, visning av lägenhet.. Som ni ser, fullt upp. Och när vi väl har haft en lugn stund hemma har den tagits tillvara till 1000.
Finns det något bättre än att bädda ner oss alla tre i soffan, slå på en film, tända ljus och julstjärnorna i fönstre, fruktsallad med lite glass! Yummmi!

Lo har blivit helt frisk nu, pluttskrutten! Nu är det bara hennes öga och tårkanalen som ska krångla något förbaskat. Läkaren säger att det kan hålla sig upp till ett år men det hoppas jag verkligen inte. Varje gång hon vaknar så får hon inte upp ögat utan det är helt igenklibbat av var. Det rinner och kladdar runt så det "fräter" och blir helt rött. Nu har vi iallafall fått en läkartid i samband med vaccinering, då dom ska ta en ordentlig titt. Johan följer också med så kanske det äntligen händer någonting! Håll era tummar!

Ska försöka få ihop en liten kortis update om de små utflykterna vi varit på (ovannämnda) imorgon om jag hinner. Men ska försöka, förmodligen blir det en hemmadag då det väntas snökaos här i västerås och då har jag säker lite tid över:)