Lo 11 månader

2013-05-30 22:05:46 Blogg
» Kommentarer(1) «


 
Ja, nu är Lo 11 månder, helt galet. Känns som om det inte alls var så längesedan som man satt med en liten plutt hemma. Men nu känns det som att bebistiden är förbi och hon har blivit ett liten barn, en helt egen individ som inte alls är lika beroende utav oss.
 
Vad har hänt sen sist då, tiomåndersuppdateringen?
 
Jag tycker att man märker nya saker varje dag. Varje dag är det något som man häpnas över. Men det allra största är nog att hon börjat gå ordentligt nu. Några dagar innan sin tiomåndersdag så tog hon sina första steg, när dagen var passerad så hade hon tagit 27 steg i rad utan att ramla.
När vi var på Cypern så kom hon igång ordentligt och började gå mer och mer utan någon hjälp eller lockbete. Sista dagarna knatade hon runt runt i lägenheten och tyckte det var så roligt. Det gick bättre och bättre och sista dagen hade hon helt plötsligt tagit 65 steg utan att ramla. Allt dokumenterades såklart!
 
När vi väl kom hem så var det som att hon gått i flera veckor, krypandet var helt pase. Nu gick hon till 95% och kröp resten och det är vi väldigt nöjda med för att bara vara 11 månader. Hon tar sig över trösklar utan problem. hon vänder, snurrar runt, böjer sig ner och reser sig upp utan att hålla i något.
 
En annan sak som jag tycker är extra roligt är att hon lärt sig klättra ner från soffor och sängar helt själv. Hon tittar fram och ner på golvet, det ser ut som hon mäter avståndet, tar små krypsteg fram och lägger sig ner och sen backar ner på golvet samtidigt som håller i sig. Det är så roligt att se hur hon löser olika problem för hon ger verkligen inte upp. På kvällarna när jag ska försöka få henne att somna så klättrar hon försiktigt ner från sängen, tar några steg och öppnar dörren och knatar ut till de andra som tittar på tv och är helt överlycklig. Samma sak på mornarna när jag och johan inte vaknat än. Hon brukar få ligga imellan oss på efter att hon vaknat tidigt på morgonen så hon somnar om.
 
Lo är en baddare på att kasta saker omkring sig och det finns inget roligare än att leka rövare med alla skor som står på skohyllan. Jag ställer tillbaka i sin ordning och Lo knatar dit på två röda och slänger allt huller om buller. Så håller vi på några ggr per dag.
 
Hon gör likadant om det ligger leksaker i en låda, som te x på öppna förskolan där allting är sorterat i olika lådor. Allt åker ut på mattan men nu har hon även börjat lägga tillbaka i lådan igen. Självklart så blir det inte sorterat men kul att hon plockar ut och sen plockar i igen. Det är hennes nya grej.
 
Pussas vill hon göra, oftast i alla fall. Frågar man efter en liten puss, tar hon ur nappen, lutar sig fram och ger en puss. Blir man glad så får man gärna en till. Håller man kvar liite för länge så får man sig ett litet nyp av hennes tänder. Appropå tänder så har alla fyra framtänder kommit fram nu. Först kom ju en nertill, sen när vi var i Cypern kom den andra fast där uppe. Och när vi kom hem så kom de två resterande upp med bara någon dag emellanåt.
 
Man märker mer och mer hur hon börjar härmas och vill göra likadant som oss. Hon har storlek 80/86 på sina kläder nu, beroende lite vart de kommer ifrån.
 
.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har inte fått nått lösen ;)

2013-06-01 @ 09:08:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback