Lo 3 månader

2012-09-30 18:31:14 Blogg
» Kommentarer(1) «


Tänk vad tiden går fort, jag har glömt att skriva att Lo redan hunnit bli hela 3 månader den 27:e. Helt galet.
När jag tänkter tillbaks till när hon kom och vilken utveckling hon gjort sen dess. Redan vid bara ett par veckor gammal så var hon stadig på kroppen. Eller, jag har inget att jämför med men väldigt många som träffade Lo sa att hon var stadig och tillochmed barnsjuksköterskan sa att hon var tidig med det, Inte för att det igentligen spelar någon roll, alla barn utvecklas i sin egen takt. Varken jag eller Johan sätter några som helst krav för Lo eller jämför med andras barn men visst är det kul att höra med jämgamla hur det går för dom osv, utan att göra någon bedömning i det. Vissa saker är Lo tidig med men andra är hon sen med istället som te x att ligga på mage. Vi har varit jättedåliga med att låta henne träna med det men det kommer.. Självklart så vill man ju att ens barn ska ska kunna de saker som de bör göra i en viss ålder, det ska man ju inte sticka under stolen med. Men ibland blir det inte så och ibland är det så, thats it!
 
 
 
Hursomhelst. Hur är Lo nu?
 
Man märker att vi har en tjej med attityd och starkt vilja. Den starka viljan är både på gott och ont. När hon inte får som hon vill eller om det är något som inte känns bra tar hon i med den största tutan hon har så det ekar här hemma. Det är inget litet gäll skrik utan ett dovt starkt högt skrik. Hon blir alldeles illröd i huvudet och så fort det blir bra så ser man hur det röda försvinner med en gång. Det positiva med en stark vilja är att hon lär sig saker fort. Som te x när vi lägger henne på rygg eller när hon sitter fast i bilbarnstolen så ser man hur hon verkligen häver sig upp, precis som hon gör situps. Sitter hon fastspänd så kämpar hon ändå.
 
 
När hon är trött är hon så otroligt envis och vill inte alls sova även fast man ser att blicken försvinner för stunden. Hon stretar emot och precis när hon är på väg att somna in så kommer hon på sig själv och spänner upp ögonen för hon vill minsann inte sova. Samtidigt så är hon otroligt charmig i sitt sätt att vara!
 
På nätterna har hon börjar drömma väldigt mycket och vaknar ofta till av mardrömmar. (vad nu än det kan vara för läskigt). Det märker man då hon vaknar plötsligt och i samma sekund skriker förtvivlat. När man lyfter upp henne så lugnar hon ner sig och gosar in sig och somnar om i nästa sekund. Det är en otrolig känsla, då känner man verkligen att man ger henne trygghet. Och att hon känner sig trygg. Lillfisen...
 
Just nu tycker jag att det är jättesvårt med maten för Lo. Hur mycket ska man ge? Jag läser på paketet och tar så mycket som man ska men det är ju allt ifrån 165ml-200ml. Ger jag 165 så blir hon inte nöjd. Gör jag nästa mått så äter hon upp allt men får magknip istället. På bvc säger dom att bebisar inte kan äta för mycket utan dom kräks upp det som blir över. Men det gör inte Lo. Hon får ont i magen istället. Och när hon äter/dricker så äter hon upp allting. Måste fråga på bvc när jag ska dit på onsdag. Då är det dags för 3 månaders vaccinet. Buhu, undra vem som kommer gråta mest, Lo eller jag?!
 
Hon har upptäckt sina händer och vill gärna försöka få in hela näven i munnen. Hon undersöker, vrider och vänder, hon smakar.. Och dreglar.. Så just nu är handen en riktigt favorit. Hon har även lite smått börjat ta leksaker. Vi får hjälpa henne i början och hon håller leksaken korta stunder, och gärna en liten del i munnen. Vi köpte en ny som hon verkar gilla.
 
Det roligaste med Lo just nu iaf är att hon är med hela tiden. Med blicken, hon följer röster, hon tittar på saker och vill vara med hela tiden. Att ligga i vagnen är ju supertrist! Hon har även börjat skratta vilket får mig att gråta varje gång. Glädjetårar alltså. Att få höra sin lilla bebis skratta.. Åh my lord! Det bästa som finns!
 
 
 
I våras så köpte vi ett babygym tillsammans med danne & jenny. Eftersom att milla är ett halvår äldre än Lo så kunde dom ha gymet först och sedan kunde Lo ta över det när milla vuxit ur det. Så igår var vi och hämtade det och Lo låg länge och tittade på alla figurer och spegeln. Hon verkade trivas riktigt bra där!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Vilken goding hon är! Så kul att läsa om hennes utveckling för hon och Sigrid följer verkligen varandra hand i hand :)

2012-09-30 @ 22:31:58
URL: http://thesunshineinyourlife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback